Pokreće Blogger.

Recenzija - Avon nutraeffects Self-foaming face wash


Jeste li ikad koristile pjene za pranje lica? Moram priznati da ja dosad nisam. Fan sam gelova za pranje lica, ili sam to bar bila.

Avon mi je prije nekog vremena poslao paketić u kojem se između ostalog našla i ova pjena za čišćenje lica. Nisam imala prevelika očekivanja i iskreno sam se bojala da će mi isušiti kožu. Oh, kako sam se samo prevarila.

Pjena dolazi u plastičnoj bočici, možda malo nezgodnoj za putovanja, ali dovoljno stabilnoj. Ima pumpicu koja olakšava doziranje proizvoda i ne morate se brinuti da ćete se istisnuti previše. Odmah iz ambalaže izlazi pjena koju nanosite na vlažno lice.


 

Pjena je namijenjena normalnoj i mješovitoj koži. Iako i sama imam mješovitu kožu, obično bježim od proizvoda koji su joj namijenjeni jer znaju sadržavati velike količine alkohola (denat) koji mi samo isušuje kožu i radi nered na licu. Ovaj proizvod na svu sreću ne sadrži alkohol denat pa sam se mirne duše prepustila isprobavanju.
Još jedan razlog zbog kojeg mnogi gelovi/pjene za pranje lica isušuju kožu jest taj što sadrže sapun. Ova pjena je po tome posebna i ne sadrži sapun, već ekstrakte sapunskog oraščića (biljka koja u dodiru s vodom stvara pjenu).
Koristim je uglavnom navečer jer ujutro uglavnom umivam lice običnom vodom. Jako je blaga, ugodnoga mirisa i ne ostavlja neugodan osjećaj na licu. Nisam je koristila za skidanje šminke jer za to koristim micelarne vode, ali mi skine ostatke maskare koji znaju ostati čak i nakon micelarne. Ne zateže me lice poslije korištenja i nije mi isušila kožu. Iako ne matira baš lice, ne ostavlja ni ljepljiv/mastan sloj na licu. 

Sastav:
AQUA, PEG-8, GLYCERIN, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, SODIUM LAURETH SULFATE, PEG- 120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, PPG-5-CETEH-20, IMIDAZOLIDINYL UREA, PARFUM, PHENOXYETHANOL, SODIUM CHLORIDE, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID, SALICYCLIC ACID, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, SALVIA HISPANICA SEED EXTRACT, SAPINDUS RARAS FRUIT EXTRACT, SAPONARIA OFFICINALIS EXTRACT, MALTODEXTRIN, POUZOLZIA PENTANDRA EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED EXTRACT;

Iako piše da je namijenjena i osjetljivoj koži, pripazite jer sadrži tvari poput parfema, natrijevog klorida i limunsku kiselinu.
Meni nije izazivala nikakve reakcije na koži, niti crvenilo. Mislim da je odlična za svakodnevno korištenje, dovoljno blaga, ali opet učinkovita.

Možete je pronaći u trenutnome Avon katalogu za 39 kuna, a za tu cijenu dobit ćete 150 mL pjene.

 Jeste li možda isprobali ovaj proizvod? Što koristite za svakodnevno čišćenje lica? Imate li preporuke za neki dobar peeling? :)

*PR proizvod

Broj komentara: 5

  1. Nisam isprobala ovo,općenito baš ne koristim Avonove proizvode iako su mnogi hvaljeni jednostavno nemam naviku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kužim, tako i ja neke brendove nikad nisam ni isprobala jer imam već svoje favorite, a nisu me uspjeli dovoljno zainteresirati :) Ali Avon mi stvarno ima zanimljivih stvari, tako da mi je super isprobavati novitete :D

      Izbriši
  2. Trenutno koristim LRP i Biobaza gelove i micelarnu vodu za oči. Nisam probala Avonovu pjenicu, možda dođe na red jednom a za piling ti preporučam Natura Siberica, odličan je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na prijedlogu, nisam imala pojma da je taj piling tako povoljan. :D Obavezno ću ga potražiti kada potrošim stari.

      Izbriši
  3. Trenutno koristim LRP i Biobaza gelove i micelarnu vodu za oči. Nisam probala Avonovu pjenicu, možda dođe na red jednom a za piling ti preporučam Natura Siberica, odličan je.

    OdgovoriIzbriši