Pokreće Blogger.

NOTD #11 - Negative space mani (+chevron) - Valentine's day special

Kako nam se bliži Valentinovo, nisam mogla odoljeti jednoj rozoj manikuri. Potrudit ću se da u petak stigne još jedna jer volim kada imam neku tematsku podlogu za dizajn noktiju.

Budući da se u zadnje vrijeme sve više i više priča o takozvanim negative space manikurama (vrsta nail art-a gdje imate "prozirne" dijelove, nalik na negative fotografija), odlučila sam to spojiti s nekim valentinovskim dizajnom. Moram priznati da mi se sviđaju negative space manikure, ali ih je dosta teško napraviti, a da izgledaju uredno. Koristim selotejp koji uvijek podigne lagano dio laka pa je izazov to očistiti na način da izgleda privlačno. Namjera mi je isprobati nekoliko tehnika kako bih pronašla što lakši i čišći način i vama mogla pokazati rezultate. Danas sam u taj negative space dizajn ukomponirala i takozvani chevron uzorak te tako dobila nekakav hibridni oblik koji mi se jako sviđa, a u mojim mislima još je ljepši s crnim i zlatnim lakom. Nadam se da će vam se svidjeti rezultat i da ćete se možda i vi okušati u jednoj valentinovskoj manikuri.

Za ovaj nail art koristila sam:
- Manhattan Pro shine base coat
- Essie - Romper room
- Essie - Style hunter
- L'Oreal Paris Graffiti D'amour confetti top coat
- Essence - Better than gel nails top coat

Najprije sam nanijela jedan sloj baznog laka na sve nokte. Nakon toga, na sve nokte osim prstenjaka nanijela sam dva sloja Romper rooma. Na prstenjak sam nalijepila trakice od selotejpa gdje mi je na kraju trebao ostati prazan prostor. Pri korijenu nokta ispod selotejpa sam nalakirala malo Style huntera, a prvi vrhu iznad selotejpa Romper room (bit će vam jasnije kada vidite sliku :D). Sve ostale nokte sam dodatno ukrasila L'Orealovim nadlakom koji nažalost nije dostupan u Hrvatskoj (ja svoj imam iz Graza) i koji je kao stvoren za romantične roze manikure. Potom sam nanijela sloj Essence BTGN nadlaka i to je to. Nije prezahtjevno, pogotovo ako se snađete bolje nego ja sa selotejpom ili možda rađe isprobate one ljepljive trakice na kolutu koje baš služe za nokte.Sviđa li vam se ovakav dizajn? Što mislite o negative space manikurama? Imate li kakve planove za Valentinovo? :)

Nema komentara