Pokreće Blogger.

Recenzija - MAC Satin Lipstick - Faux + FOTD #2


Sjećate se još otvorenja MAC-a u Zagrebu? Čini mi se da je to bilo u prosincu. E, tada sam ja kupila ovaj ruž i još uvijek ne mogu vjerovati da vam tek sada tipkam recenziju.

Koji je razlog što do sada ništa o njemu nisam napisala? Htjela sam imati što ljepše fotke jer se radi o jednom dragulju moje kolekcije, a vrijeme nikako nije surađivalo kada sam ga se ja sjetila. No, uspjela sam konačno pofotkati sve i napravila sam usput jedan mali look koji ćete vidjeti na kraju.

Otkud da krenem uopće? Ajme, danas sam puna pitanja na koja si sama odgovaram.
Uglavnom. Proizvod dolazi u prekrasnoj, elegantnoj ambalaži kao i ostali MAC proizvodi. Na njoj su navedene osnovne informacije poput sastava (koji je ovdje prelijepljen naljepnicom na kojoj su neke stvari prevedene na hrvatski) i roka trajanja nakon otvaranja.
Ruž se nalazi u klasičnom MAC bulletu koji je načinjen od čvrste plastike te vam se neće otvoriti u torbici. Odlično leži u ruci, a vrh ruža jest onaj klasični rezani (ukošeni). Meni se jako sviđa sam izgled ovog ruža jer je doista karakterističan, elegantan, a opet sasvim jednostavan.
Za cijenu od oko 150 kuna dobit ćete 3 grama proizvoda koje treba potrošiti unutar 36 mjeseci od otvaranja. Cijena jest dosta visoka, no mislim da kvaliteta ovog ruža to ipak opravdava.





 Ne bih ovaj ruž nazvala baš čistim nude ružem, ali je ipak svakodnevna nijansa koja nije napadna i odlično se slaže s mojom bojom usana. Naime, radi se o jednoj svijetloj mauve nijansi s primjesama smeđe i ružičaste. Nešto poput Kylie Jenner nijansi, samo svjetlije. Luda sam za mauve nijansama i najrađe bih nosila samo njih. Na swatchu izgleda narančasto, ali na usnama je potpuno druga priča.




Trajnost ovoga ruža jest 4-5 sati, ako ništa ne jedete. Meni je to dosta jer se radi o dosta svijetloj nijansi koju nije problem popraviti u hodu, a i nije potrebno nanositi ga svakih pola sata kako s nekim ruževima zna biti. Pigmentacija je također izvrsna jer ćete u dva sloja dobiti potpunu prekrivenost.
Finiš ruža je satin. Kremaste je teksture, no nakon nekog vremena prelazi u semi mat finiš, ali ne isušuje. Ugodan je i nije težak na usnama. Mislim da je ovo moj najdraži ruž što se tiče finiša i osjećaja na usnama, a možda i općenito.
Znam da puno ljudi govori da MAC-ovi ruževi mirišu po vaniliji, no kod ovog primjerka to ne mogu potvrditi. Meni je to malo čudno i mislim da je možda stvar u mom primjerku. Ima neki miris, nije neugodan, ali nije ni vanilija.
Mana ovog ruža jest što se uvlači u borice usana pa pripazite na to, ako vam je to jako bitno. Preporučila bih svakako nanošenje balzama prije ruža, a možda i peeling.

Sve u svemu, mislim da se radi o odličnom proizvodu koji vam mogu svakako preporučiti. Cijena nije mala, ali se treba uzeti u obzir da se radi o profesionalnoj kozmetici i jako kvalitetnome ružu. Ja obožavam kako ova mauve nijansa izgleda na meni i nije mi nimalo žao što sam kupila upravo ovaj ruž, a ne neki drugi MAC-ov. :D

Što vi mislite o Kylie Jenner usnama? Koristite li MAC kozmetiku? Smatrate li da kvaliteta MAC-ovih proizvoda opravdava njihovu cijenu? :)

FOTD

Sada ću vam pokazati MAC Faux u akciji. :D
Ovim lookom sam htjela staviti naglasak na usne, iako sam na kraju ipak završila s dosta sjenila (tipično :P).

Lice: 
  •  Max Factor Facefinity - nude 47
  •  Bourjois Healthy mix korektor - 51 
  •  Catrice Camouflage cream - 01 ivory
  •  Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof
  •  Sleek Contour Kit - Light
 
Oči:
  •  Avon baza za sjenilo
  •  Makeup Revolution Iconic 3
  • Maybelline Lash Sensational maskara
 
 Obrve:
  •  Essence set za obrve 02 natural blonde style
 
Usne:
  • MAC Faux




 Sviđa li vam se ovaj look? :D

Broj komentara: 10

  1. Divna nijansa, totalno nešto po mom guštu :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Čisto me strah kad se zaletim u Zg pa odem u MAC, tko će me istjerati van? :D Imam i ja jedan njihov dragulj, Lustering koji sam ovakva smotana kakva jesam, slomila, ali sam ga uspjela lijepo pospremiti i sad ga čuvam i mazim i pazim ;) Za neke stvari se isplati dati i koju kunicu više, definitivno potvrđujem da su ovi ruževi vrijedni toga. Look mi je jako prirodan i lijep!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, ako ćeš dolaziti obavezno se javi da odemo na kavu! :D
      Kad spominješ slamanje, neki dan mi je fotić uspio pasti na jedan ruž dok sam ga slikala haha, svima se dogodi. :D
      I da, MAC-ovi ruževi su stvarno dobri i nadam se da ću si ove zime kupiti konačno Rebel koji je prvi njihov ruž u koji sam se instant zaljubila, ali ga nisam kupila jer sam htjela prvo neki svakodnevni. :) Hvala ti! :*

      Izbriši
  3. Jako lijep ruž, razmišljala sam o njemu, ali ga nisam probala u MAC-u, zaboravila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sljedeći put obavezno probaj :D ja sam htjela probati Twig, ali ga tada nisu imali pa sam uzela ovaj :)

      Izbriši
  4. Nijansa ruža je predivna, tako prirodna, izgleda super! Like ;)

    OdgovoriIzbriši