Pokreće Blogger.

[GRUPNA RECENZIJA] Uriage Eau Thermale


 Prije nekoliko mjeseci stigli su mi Uriage proizvodi iz Eau Thermale linije i vrijedno sam ih isprobavala kako bih vam što bolje mogla prenijeti svoje dojmove. Uriage je poznat po svojoj termalnoj vodi, a ona je nit vodilja ove linije. Kako ste mogli i pretpostaviti, radi se o hidratantnim proizvodima, a kako su mi se svidjeli krema za lice, losion za tijelo i ulje za tuširanje, pročitajte u nastavku.

 1. Cleansing Oil
Ovo ulje za tuširanje gledam već jako, jako dugo i baš sam sretna što sam ga sada dobila i konačno isprobala. Ne znam jesam li jedina, ali meni je pakiranje toliko estetski privlačno i samo ulje izgleda tako zanimljivo da bih ga samo zbog toga kupila i imala u kupaoni za posebne prilike.
Očekivala sam da ovaj proizvod nema neki poseban miris, no prevarila sam se. Miriši divno po nekom parfemu i čini cijeli proces tuširanje nekako luksuznijim.
Koža mi je tijekom i nakon tuširanja mekana i glatka, a osjećaj svilenkast pa moram reći da svoj posao u tome smislu radi dobro. Nisam primijetila isušivanje kože, a na licu ga nisam isprobala (iako proizvod možete koristiti i na licu i na tijelu) jer za njega imam dobru kombinaciju koju ne želim mijenjati.
Drago mi je što ovaj proizvod na drugom mjestu sadrži glicerol koji se koristi često kao ovlaživač, ali moram naglasiti da sadrži i SLS za one kojima je bitna njegova prisutnost/odsutnost i već ranije spomenuti parfem koji kod nekih ljudi može djelovati kao iritans.
Cijena je 138 kn za 400mL.



2. Silky Body Lotion
Navikla sam da Uriage jako pazi na svoje sastojke i definitivno je moj najdraži brend za njegu kože pa sam očekivala da će tako biti i kod proizvoda ove linije, ali konkretno kod ovog losiona me razočaralo što je na visokom trećem mjestu tekući parafin koji mi nikako ne priliči ovom brendu pa se nadam da će na tome poraditi u budućnosti.
Losion ima blag, ugodan miris, lako se razmazuje i brzo upija. Ostavlja na koži onaj blistavi efekt kakav sam posljednji put vidjela kod Uriage losiona poslije sunčanja (ovdje je link na recenziju) i umiruje kožu.

Sastojci:
Aqua (Water), Ethylhexyl Palmitate, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Glycerin, Dimethicone, Butyrospermum Parkii Butter, Polysorbate 80, Butylene Glycol, 1-2 Hexanediol, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Pentaerythrityl Distearate, Cetyl Alcohol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum (Fragrance), Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, O-Cymen-5-Ol, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sodium Hyaluronate, Sorbitan Isostearate.

Dolazi u količini od 200 i 500mL.



3. Light Water Cream
Većina vas zna da imam veliki problem s kremama za lice i da mi 80% njih izaziva prištiće pa se zbog toga grozim isprobavanja novih krema. Jedna od rijetkih s kojima nisam imala takav problem bila je Uriage Hyseac 3-Regul (klik za recenziju) pa sam odlučila da ću i ovu odmah isprobati.
Krema je gelaste formulacije, zaista lagana, lako se nanosi i razmazuje, a upija dosta brzo. Odlična je podloga za šminku jer zaglađuje i hidratizira  te će vam tekuća podloga i korektor puno ljepše sjesti na lice.
Koristim je ujutro kao hidratizirajući primer, a navečer za hidratantnu njegu (u kombinaciji s nekim drugim proizvodima o kojima ću drugom prilikom) i ujutro se budim s njegovanom, mekanom kožom. Nije mi izazvala prištiće, niti ikakve druge iritacije te sam s tim dijelom jako zadovoljna.
Među glavnim sastojcima joj je karite maslac koji pridonosi hidrataciji, a sadrži i ureu i hijaluronsku kiselinu. Od sastojaka koji imaju potencijal za stvaranje određenih problema izdvojila bih parfem i prisustvo silikona (koji su na visokom drugom mjestu). Sviđa mi se što krema ne sadrži alcohol denat koji se često koristi kod brzoupijajućih, laganih proizvoda, a koji nepotrebno isušuje kožu.
Dolazi u količini od 40mL.






4. Micelarna voda
O ružičastoj Uriage micelarnoj vodi sam već pisala (ovdje) i bila sam vrlo zadovoljna s njom, a tako je i s ovom plavom verzijom. Razlikuju se po tome što je ova namijenjena hidrataciji, a ružičasta osjetljivoj koži. Ova micelarna svakako nije isušila moje lice, a koliko je pridonijela hidrataciji je teško procijeniti budući da je ovo ipak proizvod koji kasnije isperem. Dobro skida šminku i jedina mana joj je parfem u sastavu koji smatram nepotrebnim dodatkom.
Dolaze u količini od 100, 250 i 500 mL. Cijene su redom  bile 39, 65 i 107 kuna kada sam ih zadnji put provjerila.



Uriage je s Eau Thermale linijom napravio solidan posao i pružio nam izuzetno zanimljive proizvode koji su svi itekako funkcionalni (samo kritički promatrani sa strane sastava jer se radi o ljekarničkom brendu) i cjenovno prihvatljivi. Kao najdraže proizvode izdvojila bih laganu kremu za lice i ulje za tuširanje.

Proizvodi su dostupni u Formasani (Teslina 13, Zagreb) i ljekarnama koje drže Uriage proizvode, a često se znaju naći na raznoraznim popustima.

*PR proizvodi

2 komentara

  1. u posljednje vrijem moristim ulja za tuširanja tako da me i ovo zanima,a i micelarnu bih voljela isprobati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bih voljela da postoji vise ulja za tusiranja u drogerijama, morat cu procesljati ponudu kod nas. :D Micelarna je odlicna, uskoro cu naceti novu bocicu :D

      Izbriši