Pokreće Blogger.

[Recenzija] Catrice Prime and Fine baza za sjenilo


U posljednje vrijeme sve češće posežem za brojnim paletama koje su do sada čekale svoj red u mojoj ladici. Budući da želim što više izvući iz svakog sjenila, a stara baza mi se taman osušila, bilo je vrijeme za novu - odluka je pala na Catrice Prime and Fine bazu.
Dugo sam gledala ovu bazu, ali kako nisam imala vremena za šminkanje (izuzevši korektor, obrve i ruž), stalno sam odgađala kupnju. No, prije nekog vremena se konačno našla u mojoj kolekciji i nije mi nimalo žao zbog toga.
Baza je upakirana u divnu, mat ambalažu (koja se zbog toga brzo zaprlja, ali to ćemo zanemariti) i izgleda puno skuplje, no što je.
Cijena joj je oko 30 kuna za 5mL proizvoda, a dostupna je u većini naših drogerija. Potrebno ju je potrošiti u roku od 6 mjeseci, što i ne čudi obzirom da ima spužvasti aplikator a koristi se na kapcima koji su (kao i ostatak okoloočnog područja i očiju) podložni infekcijama.
Možda bi bolje rješenje bila tubica, ali ovako je bazu lakše nanositi i vrlo jednostavno kontrolirate količinu proizvoda koju želite na kapcima.


Baza je tekuća i ostavlja dewy završetak pa nije pogodna za izrazito masne kapke jer bi trajnost sjenila mogla biti umanjena. Kako ja imam normalnu kožu na tom području, nisam imala problema s nakupljanjem sjenila, a trajnost im je bila do skidanja šminke.
Svakako je bazu potrebno fiksirati puderom u kamenu (ili nekim svijetlim sjenilom) prije nego što krenete na nanošenje konkretnih sjenila jer će se u suprotnome samo zalijepiti za kapak i nećete ih moći blendati, no to vrijedi za većinu baza. Nakon fiksiranja, sva se sjenila divno blendaju na kapcima.
Koliko povećava intenzitet sjenila možete vidjeti na slici, a kako je meni to najbitnija stavka, vrlo sam zadovoljna.


Od nedavno je dostupna i bijela baza u jednakome pakiranju i vjerujem da ću i nju isprobati i javiti vam svoje dojmove. :)

Koja je vaša najdraža baza za sjenila? Jeste li isprobali ovu?

Broj komentara: 8

  1. Koristila sam do sad Avonov, al on mi više ne koristi, valjda mj rok isteka... Morat ću u potragu za nekim, još ne znam kojim..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja Avonova se taman osusila pa sam odlucila isprobati ovu i svidjela mi se :D

      Izbriši
  2. Jako volim ovu Catrice bazu.. odlično mi drži sjenila nema nakupljanja u pregibima no slažem se da je pomalo rekla bih masna pa bi ih osobe s masnim kapcima možda ipak trebale zaobići :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam isprobala Catrice bazu, ali ću je imati na umu :) Nisam još našla svoj HG, sve su mi samo ok i zato svaki put isprobam drugu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sad isprobavam ove sve najpopularnije da vidim koja mi je najbolja. :D Cula sam i dosta pohvala za Wet and Wild bazu, morat cu i nju provjeriti :)

      Izbriši