Pokreće Blogger.

[NOVITETI+MINI RECENZIJE] Sebamed kozmetika


 Na jesen sam bila na predstavljanju nove Sebamed kozmetike koja je dostupna u ljekarnama. Slušala sam stručna predavanja ljudi iz Sebamed laboratorija tijekom kojih su nam predstavili razna klinička ispitivanja i rezultate tih ispitivanja. Odlučila sam s vama podijeliti svoje dojmove nakon što sam isprobala niz njihovih novih proizvoda.

Sebamed mi je oduvijek drag brend jer koriste dobre sastojke, a cijenu ne napuhuju u marketinške svrhe. Do sada je bio dostupan u drogerijama, a ova nova linija je dostupna u određenim ljekarnama. Radi se o kozmeceuticima, kozmetici koja je namijenjena dopuni liječenju određenih kožnih stanja, a ne samo kamufliranju simptoma. Sebamed je i specifičan po tome jer su njihovi proizvodi prilagođeni fiziološkom pH zdrave kože koji iznosi 5.5 i tako jačaju zaštitnu funkciju kože.
Cijene su i dalje pristupačne i u skladu sa Sebamed brendom, s određenim iznimkama (PRO linija).

1. Sebamed PRO! Hydro Serum

Ovaj lagani serum sadrži inovativni probiotički kompleks koji štiti kožu od oštećenja izazvanih utjecajima okoliša, produljuje mladolik izgled i obnavlja znakove starenja kože. Probiotički ProRenew Complex CLR poboljšava sazrijevanje stanica, stabilizira veze među stanicama i time jača barijernu funkciju. Hydro serum sadrži aktivni sastojak Meiritage, nadahnut ljekovitim svojstvima biljaka iz tradicionalne kineske medicine, glicerol, vitamin B, ulje sjemenki vinove loze, ekstrakt korijena kozlinca te ekstrakt korijena srpastog zvinčca. Ne sadrži denaturirani alkohol i silikone, ali sadrži parfem u niskoj koncentraciji (nije mi poznat podatak radi li se o hipoalergenom tipu).
Meni se pokazao kao odlična podloga za šminku tijekom dana i kao serum prije kreme za lice tijekom večeri. Tijekom korištenja nisam imala problema s ljuskicama oko nosa, nije mi izazvao nikakve prištiće i druge probleme, lijepo je hranio kožu i brzo se upijao.
Miris mu je ugodan, tekstura jako fluidna te su mi bila potrebna tri potiska za jedno korištenje. Pohvaljujem i činjenicu da se nalazi u bočici s pumpicom što smanjuje mogućnost kontaminacije.
Cijena mu je 189 kn za 30 mL.





2. Sebamed Spa gel za tuširanje

Ovaj gel za tuširanje karakterizira također pH od 5.5 što jača barijernu funkciju kože, ima ugodni, osvježavajući miris vodenog ljiljana i ne isušuje kožu.
Cijena mu je 21 kn za 200 mL.




3. Sebamed nježni gel za pranje lica za normalnu do suhu kožu

Ovaj gel za pranje lica održava optimalnu ravnotežu lipida u koži i nije isušio moju kožu iako ga koristim svakodnevno. Jedan je od najnježnijih gelova koji sam do sada koristila i ne sadrži denaturirani alkohol, a sulfate sadrži u obliku sulfosukcinata, soli sulfatne kiseline koja je blaža i manje iritira lice.
Cijena mu je 49 kn za 150 mL.




4. Sebamed krema za ruke s 5% uree

Ova krema je na bazi glicerola, a sadrži uz to još 5% uree što je preporučljivo za ekstremno suhu kožu ruku (a takva je upravo moja). Urea ublažava simptome svrbeži, ljuštenja i zategnutosti vrlo suhe kože, potiče obnovu površinskog sloja kože i vraća vlažnost u ravnotežu. Sadrži i pantenol koji ublažava nadraženost, potiče obnovu kože i hidratizira je, bisabolol koji ublažava nadraženost i alantoin koji pruža mekoću i podatnost. Također, sadrži i kompleks lipida s ekstraktima ulja avokada i maslinova ulja koji potiče obnovu lipida.
Meni se sviđa što se dovoljno brzo upija da mi ruke ne djeluju masno, ali da unatoč tome osjećam da su mi ruke nahranjene što kod nekih kremi nije slučaj.
Cijena joj je 31 kn za 75 mL.



5. Sebamed stik za obnavljanje usana

Ne znam zašto su ga preveli kao stik jer je u obliku tubice što je dobro jer opet smanjuje mikrobiološku kontaminaciju proizvoda. Sadrži bisabolol koji umiruje i obnavlja, jojoba ulje i shea maslac te vitamin E koji štiti od slobodnih radikala. Proziran je na usnama, a usne nakon nanošenja dobiju zdravi sjaj, a da se pri tom ne lijepe.
Jedino što mi se kod ovog balzama nije svidjelo jest izostanak mirisa, voljela bih da ima bar neki jer ovako ga često preskočim. Njeguje mi usne i ne pucaju kada ga koristim.
Cijena mu je 29 kn za 10 mL.





To bi bila moja iskustva sa Sebamed kozmetikom koju nastavljam koristiti. Ako imate bilo kakva dodatna pitanja, ne ustručavajte se i postavite ih u komentarima, ili preko Instagrama, ili Facebooka (kako god vam je lakše).

Mene zanima jeste li vi isprobali neki njihov proizvod i kakva su vaša iskustva? :)

*PR proizvodi

1 komentar