Pokreće Blogger.

[TRAVEL DIARY] Circus Maximus, Bocca della Verita, Colosseo Quadrato i studentski aperetivo - moj treći dan u Rimu


 Kasnim samo godinu dana s ovim fotografskim putopisom, ali računala sam da bi mogao biti inspirativan onima koji se spremaju uskoro u Rim jer smo mi putovale krajem petoga mjeseca prošle godine. Zašto nisam do sada objavila sve slike? Ni sama ne znam, ali zato ću sada sve nadoknaditi. :)



Treći dan započele smo kod Circusa Maximusa te smo onda odšetale do Usta istine.








Nakon toga prošetale smo do gradskog ružinog vrta (Via di Valle Murcia 7) gdje je u punom jeku bila sezona ruži i ovim putem još jednom zahvaljujem frendici koja nas je odvela ovdje jer same uopće nismo naletjele na ovaj vrt kad smo istraživale Rim po internetu (a da budemo skroz iskreni, oslanjali smo se na nju koja zna svaki komadić grada pa nismo previše ni tražile:D).









Nakon toga počelo se oblaćiti, a mi smo se zaputile do Piazza dei Cavalieri di Malta, pogledati kroz famoznu ključanicu (druga slika ispod teksta, pogled je predivan, a red za gledanje pristojan) na brežuljku Aventinu. Usput smo posjetile Vrt naranči iz kojeg smo brzo pobjegle jer nas je uhvatio pljusak.





Bilo je vrijeme za okrijepiti se, a kolegica nam je stalno pričala o najfinijim muffinima koje je jela u Italiji. Kafić se zove Fulmini e Saette. Mogu samo potvrditi da je ovaj čokoladni muffin punjen bijelom čokoladom bio pun pogodak! :) Prošetale smo dalje do Bazilike San Paolo, meni možda i najljepše.










Kako smo bile u četvrti EUR (nešto moderniji dio Rima što se vidi odmah po arhitekturi), prošetale smo do Colosseo Quadrata, fašističke građevine u kojoj je sada sjedište Fendija. Putem smo prošle kraj Cestijeve piramide (nije onak must kada nemate previše vremena, ali zgodno je ako ste u blizini).








Dan smo završile aperetivom u Trentatre Testacciou, bio je Erasmus ponedjeljak pa je cijena za koktel i neograničeni buffet bila samo 6€. Hrana i piće su bili izvrsni, kao i društvo pa vam savjetujem da provjerite Erasmus događanja u gradu ako ste student. :)




Post o svim bitnim informacijama vezanim za putovanje u Italiju možete pročitati ovdje, ali isto tako možete pogledati prvi te drugi dan našeg slikovnog putopisa.

 

Nema komentara