Pokreće Blogger.

[TRAVEL DIARY] Kako sam naučila da su tenisice najvažnija oprema za putovanje - moj drugi dan u Rimu


Drugi dan u Rimu prehodale smo preko trideset kilometara pa sukladno tome možete očekivati i nešto više fotografija. :) Obišle smo sva turistička mjesta, bile u Colosseumu, Forumu Romanumu i dan završile u naljepšoj rimskoj četvrti - Trastevereu.




Doručak je bio neizbježan, a ovaj put smo se odlučile na Tramezzine i kavu u jednom slatkom kafiću kraj bazilike di San Giovanni, a potom smo obišle baziliku i Svete stube koje se nalaze u njenoj neposrednoj blizini.




Zaputile smo se prema Colosseumu (ovo je bio moj prvi posjet samoj unutrašnjosti) gdje smo provele jako puno vremena razgledavajući, a potom smo se zaputile prema centru grada.





Iako smo velike ljubiteljice talijanske hrane, odlučile smo se na američki brunch koji možete pojesti u određenim terminima u slastičarni Pompi. Princip je takav da platite 12€, a potom birate hranu koju želite jesti u količini koja stane na tanjur, a uz to možete odabrati tri slastice. Kavu i sokove za vrijeme bruncha možete točiti u neograničenim količinama. Ne moram ni reći da smo se do sljedeće destinacije (a to je bio Forum Romanum) kretale kotrljajući.










Nakon divljenja Forumu, nastavile smo šetati i stigle do oltara domovine na koji se besplatno možete popeti (što vam preporučujem jer je pogled božanstven).










Na kraju smo svratile u najromantičniju rimsku četvrt Trastevere na jedan (možda najbolji ikad) gin tonic, a dan završile večerom u Tonnarellu gdje smo, čekajući da se oslobodi stol, pijuckale prosecco koji nam je konobar donio. Usluga je fenomenalna, cijene sasvim prihvatljive, a pasta najfinija!












Bez brige, nismo zaboravile na sladoled, njega smo uzele u Venchiu na putu do Fontane di Trevi koju obavezno trebate posjetiti tijekom noći, možda je čak ljepša nego tijekom dana, a definitivno je manja gužva.



Ako se dovoljno rano probudite (to je u našem slučaju bilo oko 8 ujutro) i popijete dovoljno kave, stignete obići sve ovo bez trčanja. Pobrinite se unaprijed za ulaznice (sve informacije imate u mom prvom članku o Rimu).

Nema komentara