Pokreće Blogger.

[TRAVEL WITH ME] Što od šminke nosim na ljetno putovanje?


 Kada idem na kraće putovanje, trudim se smanjiti količinu proizvoda za šminkanje u torbi, budući da ionako znam da mi se neće dati šminkati i da najvjerojatnije 70% toga neću koristiti.


Neću lagati, nego ću priznati da unatoč silnom trudu i volji, na kraju uvijek uzmem daleko previše sa sobom, znate ono, da se nađe, bolje da ima viška, nego da nedostaje.
Danas vam donosim pregled što minimalno od dekorativne kozmetike nosim sa sobom u svojoj putnoj torbi.

Kako ne bih zaboravila nešto važno, uvijek sastavim listu svih stvari koje ću nositi prije pakiranja. Napravim ju tako da u glavi simuliram proces šminkanja i dodajem proizvode koje bih koristila u te svrhe, tako je zapravo najlakše i najsigurnije spakirati šminku (ali isto to možete napraviti i s odjećom, odlično funkcionira!).

1. Podloga
Ljeti ne koristim puder ni kada sam u Zagrebu pa ga sigurno neću koristiti ni na putovanje te on ostaje kod kuće. Nosim svoje najdraže korektore, Maybelline Fit me i Catrice kamuflažu te Catrice Prime and Fine matirajući puder za lice.


2. Lice
Volim nositi 2 u 1 proizvode sa sobom jer tako uštedim na mjestu pa uvijek spakiram i svoj Sleek Contour kit u kojem imam i bronzer i highlighter, a u torbicu dodam i jedno rumenilo, ovaj put je odluka pala na Aura Sugarbabe iz So Dolly, So Sweet kolekcije.


3. Oči
Na očima obično imam minimalan make up, osim ako idem na neki event, sastanak i sl. pa u neseser ubacim jedno, ili dva kremasta sjenila (ovaj put dva divna Maybelline Color Tattoo sjenila), čisto za svaki slučaj. Mogu poslužiti za neki večernji make up, a mogu na očima koristiti i Sleek Contour kit. Uvijek se trudite nositi multifunkcionalne proizvode, zaista štedi prostor.
Bez maskare ne idem nigdje, a moja najdraža je Maybelline Lash Sensational.


4. Obrve
Za obrve nosim čitav pribor koji osim olovke za oči (ova je Aurina) i gela za obrve (Catrice) uključuje i sjenilo za obrve (Essence) koje nije na slici jer je skoro pa prazno. Obrve su osnova cijelog make upa za mene pa mi nije žao nositi koji proizvod više za njih.


5. Usne
Kako oči ne naglašavam često (naročito ne ljeti), naglasak uvijek stavljam na usne pa sa sobom nosim dosta proizvoda. Olovke su odličan način kako uštedjeti prostor jer ih možete koristiti jednostavno na čitavim usnama (uz balzam kao podlogu), a zauzimaju zaista malo mjesta. Moje najdraže olovke za usne su Essence liplineri (obični, drveni) i longlasting liplineri (na odvrtanje). Nosim i dva ruža, jedan crveni (L'Oreal Blake) i jedan nude (Avon Golden nude) kako bih imala dovoljno veliku selekciju za sve prigode.
Ubacila sam i jedan Aurin tekući ruž (Time for selfie) kako bih imala i neki za ružičaste kombinacije.


6. Lakovi za nokte
Imam pravilo da nosim samo one lakove koje trenutno imam na noktima (na rukama i nogama) te bazni i nadlak. Rijetko lakiram nokte na putovanjima,  a ovako se osiguram kako bih mogla popraviti moguće oštećenje laka.


7. Dodaci i pribor
Od kistova nosim samo onaj za puder u kamenu (Bipa kabuki kist, moram nabaviti neki manji za torbicu), Aurin kist za highlighter i Real Techniques kist za blendanje.
Za nanošenje korektora nosim Aurinu spužvicu, a za obrve neizostavnu pincetu. Kako mi na putu obične pukne nokat (da, samo na putovanjima, ne znam zašto :O), uvijek sa sobom nosim i rašpicu (ova je Essence banana rašpica).


Što vi od šminke nosite na putovanje? Nosite li previše, ili ipak imate neke granice? Bez kojeg proizvoda nikako ne možete otići? :)

Broj komentara: 12

  1. Ovo je najpametnija postava šminke za putovanje, koju sam vidjela do sada :D
    vrlo lijepo probrano i obrazloženo :D a i slike su divne..
    Obožavam FIT ME korektor i color tattoo sjenila... a želja mi je nakon ovog posta isprobati Catrice gel za obrvu, jer obožavaam njihovu olovku za obrve :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj i ja obozavam njihovu olovku, taman sam je potrosila pa moram kupiti novu. :D Gel mi je otkrice, lijepo mi poceslja obrve i drzi ih na mjestu :)

      Izbriši
  2. Jako promišljeno isplanirano i odabrano. Svaka čast! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne idem nigdje bez ove maskare, catrice kamuflaze,catrice matirajuceg, catrice gela za obrve i catrice rumenila te jednog kista za rumenilo i matirajuci puder :-D

    OdgovoriIzbriši
  4. najgora putovanja, putujem od kako znam za sebe i uvijek se prepakiram, to je boles. uvijek mislim da ce mi nesto zafaliti u kozmetickoj torbici :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, ja se sjecam jos dana kada sam znala nositi veliki neseser pun sminke. xD Danas mi je veci problem preparativa, uvijek me strah nositi putna pakiranja jer mislim da ce mi to biti malo i onda naravno prepakiram :/

      Izbriši
  5. Fotografije su predivne, kod mene sto se tice putovanja vazi pravilo manje je vise. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. :) Tako je najbolje, na kraju uvijek previse ponesemo. :D

      Izbriši
  6. Iako se inače šminkam svaki dan na more najčešće odem bez šminke, dakle ne ponesem apsolutno ništa, čudno ali na moru uopće ne osjećam potrebu za mazanjem ;) Ako nešto i upadne u neseser to je korektor i neki jarki ruž

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja na more nosim sve ovo, osim mozda sjenila, ali se sminkam samo navecer ako idem negdje. :)
      Ali ovo je vise za opcenito kratka putovanja sto nosim :D

      Izbriši