Pokreće Blogger.

[TOP&FLOP] Avon


Najavila sam promjene na blogu, a jedna od njih su i neke nove kategorije među kojima je i današnja - top&flop. Neke brendove koristim godinama i isprobala sam velik broj proizvoda pa mi se činilo zgodnim da vam pokažem one koji su mi se jako svidjeli, ali i one koji su me razočarali. Danas je na redu Avon, brend koji često susrećete na blogu.

1. Perfectly Matte ruževi*
S ruževima Avon zaista svaki put oduševi, ali meni su ipak najdraži oni iz linije Perfectly Matte. Jako su pigmentirani, ugodni, baršunasti na usnama, ne isušuju i dugotrajni. Dostupan je velik broj nijansi (iako se nadam da će kolekciju nadopuniti još nekim tamnim, nude bojama), a moja najdraža je Berry Blast.
Cijeli post sa swatchevima možete vidjeti klikom na link.


2. Ideal Luminous Blush*
Nisam inače veliki ljubitelj rumenila, ali kada sam isprobala ova nisam ih prestala koristiti nekoliko mjeseci (i to svakodnevno). Nijanse su skroz po mom ukusu, najdraže su mi Peach (breskva sa sitnim shimmerom koju najviše volim ljeti) i Classic Aura (tamnija ružičasta mauve nijansa koju volim koristiti tijekom jeseni). Lako se nanose, lijepo se blendaju i trenutno daju svjež izgled. Pigmentacija im je taman, nisu previše pigmentirana da morate jako paziti, već ih možete lijepo nadograđivati do željene jačine.
Klik na link za cijeli post.


3. Hidrokolor ruževi*
Osim Perfectly Matte ruževa jako su mi dragi i oni iz Hidrokolor linije jer su kremasti i također ugodni na usnama. Jesenske nijanse Golden Nude i Burnished red su mi najdraže, prvu koristim često za vrijeme faksa jer je mogu nanijeti bez ogledala, a drugu volim koristiti tijekom jeseni jer je prekrasna ciglasta crvena nijansa (klik za link na cijeli post).
Hidrokolor linija ima veliki izbor nijansi i različitih finiša pa mislim da bi svatko mogao pronaći neki za sebe.


4. Eye Shadow Primer
Ova baza za sjenila je kultni proizvod među forumašicama i blogericama i malo je onih koji je nisu isprobali. Ja je volim jer matira i produljuje trajnost sjenila (kapci su mi lagano masni) i pojačava intenzitet sjenila. Jedina mana joj je da ne smijete pretjerati s njom jer ćete izazvati kontraefekt zbog grudanja.
Klik ako želite pročitati cijeli post.


5. Liquid Chrome Eyeliner*
Chrome tuševi su nešto noviji dodatak mojoj kolekciji i jedni od rijetkih tuševa koje koristim. Ne volim se mučiti nanošenjem i riskirati to da ću upropastiti cijeli look, ali s ovima nisam imala problema jer su im formula i kist takvi da se vrlo lako nanose. Najdraža nijansa mi je Shimmering Amber, a njene swatcheve i one ostalih nijansi možete vidjeti u postu.


6. Nutraeffects Hydration gel krema za lice
Ovu kremu sam kupila već nekoliko puta jer je među rijetkima koje ne izazivaju prištiće i iritacije na mom licu. Lagana gel formula se vrlo brzo upija, ali ostavlja kožu hidratiziranom i odlična je podloga za make up. Ona je riješila i problem dosadnih ljuskica oko nosa pa mi je zato još draža.
Post o njoj možete pročitati ovdje.


7. Care cocoa butter maslac za tijelo
Rijetke mazalice ostave traga u mom životu pa ih stalno mijenjam i ne kupujem ponovno, ali ovu jesam. Riječ o maslacu čvršće strukture koji kožu čini mekanom čak i ako ga ne koristite svaki dan. Stvara zaštitni film na koži pa ga volim koristiti zimi kada mi je koža jako suha, ili ljeti nakon sunčanja.
Klik za cijeli post.


1. True Colour maskara*
Jedan od najnovijih Avonovih proizvoda iz True linije je ova maskara koja me nažalost ostavila dosta ravnodušnom. Avon kaže da ova maskara nudi produživanje trepavica, njegujući učinak arganovim i kokosovim uljem i dugotrajnost bez grudica i razmazivanja.
Mogu potvrditi da zaista dugo traje i ne razmazuje se, ne događa mi se s njom rakun look čak ni nakon dugog i napornog dana. Njeguje li, ili ne, ne znam točno procijeniti, ali nažalost moje trepavice ne produljuje dovoljno (niti radi išta drugo u vidu volumena i uvijanja) pa jednostavno nije za mene. Avon u svom asortimanu ima velik broj odličnih maskara (Big False Lash na primjer), a ova bi eventualno mogla dobro doći nekome tko želi prirodan look, samo pobojati svoje trepavice i biti siguran da će na kraju dana još uvijek izgledati pristojno.


2. Contour Duo*
Jako sam se veselila isprobavanju ovog proizvoda, no nažalost me nije oduševio. I highlighter i puder za konturiranje su jako slabe pigmentacije koja se kod pudera još nekako može nadograditi, no highlighter je tu zakazao potpuno. Osim toga highlighter sadrži i krupnije šljokice koje izbjegavam u širokom luku i voljela bih da su se umjesto toga odlučili na finiji shimmer. Puder za konturiranje je okej nijanse (hladniji je uživo, nego na slici), ali se teško blenda pa zbog toga lice može izgledati flekavo. Glavni krivac za sve probleme je izuzetno suha tekstura, ali se nadam da će na tome još poraditi i reformulirati ovaj proizvod jer je sama ideja dobra.


3. Caribbean Escape maska za lice
Od maski za lice nikada ne očekujem puno i ne koristim ih baš jer često znaju izazvati više problema, nego koristi. Ova maska me iznenadila negativno nečim sasvim neočekivanim, a to su šljokice. Krupne, velike šljokice koje ostaju na licu kada skinete masku i za koje mi nije jasno koja im je točno svrha (osim da me živciraju kao kad mi sjenilo završi na obrazima). Osim toga, smrvljene perlice su dosta grube što nikako nije dobro za osjetljivu kožu.


4. Care argan oil krema za ruke*
Moje ruke su jako suhe i zbog toga volim bogatije kreme koje imaju jači učinak (ne one koje samo stoje na koži i masne su, već one koje se upiju, ali je vidljiva hidratacija). Ova krema je jednostavno preslaba za moje ruke i čini mi se da ih dodatno isušuje pa sam je prestala koristiti. Prednost joj je brzina upijanja, ali nažalost učinak ne vidim, iako mnogi obožavaju ovu kremu.






Jeste li koristile neke od ovih proizvoda? Koji su vaši najdraži i najmanje dragi Avon proizvodi? Sviđa li vam se ideja top&flop postova? :)

*PR proizvodi

Broj komentara: 6

  1. super, ovaj B.B. ljubičast ruž je odličan, imam ga i ja, i ovu s arg.uljem kremu za ruke, te ovaj maslac za tijelo. Obožavam avon proizvode :) nema koji nemam skoro hahah, od ruževa, maskara, gelova za tuširanje, maska za lice, spa-crna s kavijarom-iznutra je zlatna i guli se kad se osuši-odlična, vodica za tijelo, parfema, kremica, <3 obožavam ga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da volis Avon, mislim da imaju mnogo odlicnih proizvoda!

      Izbriši
  2. Obozavam mat ruzeve. Imam ih u 5 nijansi, uključujući i Berry Blast.
    I Avon bazu imam..
    Ostale navedene proizvode nisam isprobala, ali zato jesam druge iz kataloga. Najcesce sprejeve i maske za kosu.
    Meni je Avon zakon!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad sam cula da nam stizu 3 nove nijanse, jedva cekam! :))

      Izbriši
  3. Smatram da su Avonovi Perfectly mat ruževi najbolji ruževi u Avonovoj ponudi. Osim mat ruževa meni najdraži proizvodi su parfemi i toaletne vodice (Life, LBD, Femme...), zatim silikonski serum s arganovim uljem, maslaci u onim vintage teglicama, parafinska maska za ruke i stopala, tuširalice, quad sjenila za oči, intimni gelovi... Ja nažalost nisam zadovoljna s kremama za lice, isprobala sam ih dosta i nijedna mi nije odgovarala, a nisu mi odgovarali ni tonici za lice a micelarna otopina mi je bila preagresivna. U svakom slučaju Avon ima puno više top proizvoda nego flop.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se s tobom! :) Sreca je sto imaju ogroman asortiman pa svatko moze pronaci nesto za sebe. :D

      Izbriši