Pokreće Blogger.

[TRAVEL DIARY] Malo cannola, puno pizze, sladoleda i lijepih pogleda - moj prvi dan u Rimu


 Konačno sam našla vremena da prođem kroz oko 2000 fotografija s putovanja u Italiju. S vama ću podijeliti one najdraže, uz pokoju rečenicu, ili anegdotu, no cilj je da kroz seriju postova i gledajući fotografije otputujete sa mnom na jedno od mojih najdražih mjesta na svijetu.


Nakon 12 sati puta autobusom, malo je reći da nam je pao šećer. Savršeno vrijeme za cannole! Imate ih posvuda i svakako ih isprobajte, pogotovo ako ste sladokusci.



Svakako nam je bilo u planu obići sve četiri velike bazilike (papinske), ali smo ih strateški rasporedile po danima. Prvi dan na redu je bila Basilica di Santa Maria Maggiore. Nismo koristile javni prijevoz u centru grada, već smo šetale cijelo vrijeme. Stvarno možete vidjeti veličanstvenu arhitekturu kud god da se okrenete pa je najbolje da se izgubite u ulicama i tako istražujete.














Osvježile smo se sladoledom (a kako drukčije kada ste u Italiji), a izbor je pao na My Magnum koji se nalazi odmah pored fontane di Trevi, okrivimo Instagram za ovu (dobru) odluku.






 Posjetile smo Panteon, Piazzu Navonu, Španjolske stube, Villu Borghese... sve što jedan pravi turist prvi dan želi vidjeti! :)
 Ručak nam je naravno bila Pizza.











Najviše mi nedostaju pogledi na ovaj božanstveni grad. Nađete li se na vidikovcu, zastanite i uživajte. Navečer ne zaboravite na koktele i tagliere, moj glas ide Pignetu, prekrasnom, živom kvartu gdje ima jako puno malih restorana.



Svakako pročitajte i prvi članak sa savjetima za boravak u Italiji (pogotovo ako ste na studentskom budžetu)!

Sviđaju li vam se putopisi s puno fotografija? Jeste li bili kada u Rimu? Pišite mi! :)

1 komentar