Pokreće Blogger.

#minutazasebe



Godišnje u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva preko 2700 žena.* Redovnim pregledima može se na vrijeme primijetiti promjena te u slučaju bolesti započeti liječenje u ranoj fazi bolesti. Rano otkrivanje značajno utječe na ishod liječenja, a pregled (naročito samopregled) oduzima minimalno vremena koje bi svaka žena morala izdvojiti za sebe.


Ovdje možete pročitati više o samopregledu, mamografiji i ultrazvuku dojki.

U slučaju kada je oboljela osoba lošijeg imovinskog statusa na liječenju u Zagrebu (a inače nije iz Zagreba) i nema smještaj, može se javiti udruzi Sve za nju koja osigurava smještaj za određeni broj pacijentica. Na ovoj poveznici možete saznati više o tome i ostalim aktivnostima udruge.

Kao što mnogi od vas vjerojatno već znaju, Avon je godinama uključen u borbu protiv raka dojke (na ovome linku možete pročitati više o njihovim aktivnostima), između ostaloga i posebnim proizvodima čijom prodajom skupljaju novac za donacije. Tako se i vi možete uključiti u pomoć pa sljedeći put kada recimo tražite poklon za nekoga, prvo ga potražiti u kategoriji roze vrpce. (No, nije mi namjera pričati o prodaji, nego potaknuti vas na redovni samopregled i pregled kod liječnika.)

Proizvodi koji su između ostalih dostupni u sklopu roze vrpce su privjesak, kemijske olovke, narukvice, kozmetička torbica i broš. 100% prihoda prikupljenih od proizvoda iz kolekcije roze vrpce ide u Avonovu kampanju za borbu protiv raka dojke.

Niže možete vidjeti swatcheve mark GEL shine laka u nijansi Parfait Pink i Delicate Matte ruža Pink Hush (oni su se zbog ružičastog mjeseca također našli u slatkoj rozoj vrećici) te kako izgledaju privjesak sa sovom (45 kn) i pribadača (35 kn) iz kolekcije roze vrpce. 








Za kraj želim svima koji se sami bore i onima koji imaju nekoga tko se bori zaželjeti puno snage, hrabrosti i ustrajnosti. Niste sami.

*izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Registar za rak Republike Hrvatske

Nema komentara