Pokreće Blogger.

[Recenzija] Uriage Hyseac 3-REGUL & SOS PASTE


Već dugo isprobavam Uriage kremicu i pastu i mislim da je sada vrijeme da vam prenesem svoje mišljenje. Želim da moja ekipa s mješovitom kožom konačno sazna za ove divote.

Moja je koža mješovita s dehidriranim obrazima (koji su inače normalni) i masnijom T-zonom. Uglavnom je dosta čista i nemam previše nepravilnosti, osim pokojeg mitesera kojih se teško riješiti. Prištiće ne dobivam često, ali kada ih dobijem to su potkožni kojih se ne mogu riješiti po dva tjedna i stvarno me znaju naživcirati. Problem je što većina krema za lice na mojoj koži izaziva pojačanu pojavu nepravilnosti i zato sam vrlo, vrlo oprezna pri isprobavanju istih.

Uriage Hyseac 3-Regul* je nova krema iz linije za mješovitu kožu.


Dolazi u tubici s folijom preko otvora tako da ste sigurne da ju nitko nije otvarao prije vas, a uz to tubica osigurava veću obranu od mikroorganizama jer ne moramo prstima grabiti u teglicu. Krema se lako istiskuje i može se dozirati prema potrebi. 


Uriage obećaje mnogo:
- smanjena pojava prištića i mitesera (zahvaljujući AHA/BHA kiselinama i TLR2-Regul)
- smanjivanje adhezije (prijanjanja) bakterija i uravnoteženje kožne flore
- smanjeno lučenje sebuma (zahvaljujući sladiću)

Ne sadrži alkohol denat koji je moj najveći problem kod krema  za mješovitu kožu jer mi on samo dodatno isuši suhe i dehidrirane dijelove lica. Od potencijalno problematičnih sastojaka navela bih parfem i silikon, iako nisu pri samom vrhu liste sastojaka što znači da ih nema u velikoj količini. Ipak, bolje bi bilo da su i to izbjegli.
Sadrži mliječnu i glikolnu kiselinu (AHA kiseline) koje su poznate po tome što stimuliraju obnovu kože, vraćaju vlažnost, izbljeđuju pigmentacijske mrlje, smanjuju pore i učestalost upalnih procesa na koži. Obično se koriste u obliku kemijskog peelinga i služe kao eksfoliatori. U kremama su manje koncentracije pa ne bi trebalo doći do iritacija, iako je moguće. Poznato je i da su ove tvari fotoreaktivne i da bi trebalo izbjegavati izlaganje suncu nakon njihove primjene, što znači da bi ih trebalo koristiti navečer, ili uz UV zaštitu. Uriage koji je zapravo ljekarnički brend priložio je ovoj kremi i uputu u kojoj piše da se ovu kremu treba kombinirati s UV zaštitom po danu, tako da se držite toga, ili je jednostavno koristite navečer. Ako imate jako osjetljivu kožu, korištenje proizvoda s AHA kiselinama nije preporučljivo!
Krema sadrži i salicilnu kiselinu (BHA kiselina) koja je nešto blaža od prethodne dvije i glavna joj je funkcija smanjenje upalnih procesa zbog svog antiseptičkog djelovanja.
Sadrži i glukuronsku kiselinu koja bi trebala služiti detoksifikaciji.
Korijen sladića koji sadrži glicirizin (u kremi je korišten ekstrakt korijena) navodno djeluje protuupalno, spriječava pojavu akni te uništava bakterije, viruse i gljivice.
Sadrži i cinkov oksid koji služi liječenju kožnih problema.
Trudnice trebaju izbjegavati ovu kremu jer sadrži salicilnu kiselinu.


Svi ti sastojci zapravo govore u korist ovoj kremi (iako je naravno prisutan i veći broj sintetskih sastojaka koji se koriste u proizvodnji) te sam sa zadovoljstvom krenula na isprobavanje. Najgore mi je kada ljekarnički brend napravi kremu i u nju natrpa parafinsko ulje i slične sastojke.
Nakon mjesec i pol dana mogu reći da ova krema kontrolira lučenje sebuma i T-zona mi se manje masti po danu. Prištiće mi nije izazvala, a i rijetko su se pojavljivali unatoč tome što sam jela dosta slatkog (kod mene je to kobno, drugi dan mi je minsko polje na licu :D). Za mitesere mogu reći da naravno nisu nestali, ali se pojavilo možda par njih kroz ovo vrijeme testiranje. Ono što je također pozitivno je to što mi nije isušila kožu, nisu mi se pojavile niti ljuskice oko nosa kako zna često biti.
Krema se lako razmazuje, vrlo brzo upija, ima osvježavajući miris i bijele je boje.

Cijena joj je oko 100 kuna za 40mL, a dostupna je u ljekarnama s Uriage asortimanom te Formasana dućanu u Teslinoj 13. Često je možete naći na akcijama od 30% pa zgrabite sljedeću priliku da je isprobate.

Uriage SOS pasta je jedan od onih proizvoda prema kojima sam uvijek skeptična.


Ova pasta bi trebala pomoći da se što prije riješite dosadnih prištića. Budući da sam koristila gore opisanu kremu, nisam često imala problema s njima, ali ipak se našlo tu i tamo neki slučaj potkožnog dosadnjakovića. Obično prođu tek za tjedan-dva, a s ovom pastom bi to trebalo ići znatno brže. Nanosi se izravno na prištić i ostavi djelovati preko noći.



Glavni sastojak joj je cinkov oksid, a sadrži i salicilnu kiselinu čije sam djelovanje gore već navela pa se opet ne preporučuje trudnicama.


Korištenjem ove paste, prištići su mi se dosta brzo povlačili i nisam imala većih problema s njima. Nisam prčkala po njima jer nije bilo potrebe, budući da sam ih se riješavala u nekoliko dana. Prištići brže sazriju, crvenilo brže nestane, a pasta ih dodatno isuši.
Ja sam zadovoljna ovim proizvodom i koristim ga redovito čim mi se pojavi neka nepravilnost.

Cijena joj je oko 100 kuna za 15mL koji će vam dugo trajati, također je dostupna u ljekarnama i Formasana dućanu.

Meni su ovi proizvodi odlični i nastavljam ih koristiti. Šapnula mi je neka ptica da će uskoro i darivanje u kojem ćete moći osvojiti kremicu. :D

Kako vam se čine ovi proizvodi? Želite i dalje detaljnije analize sastojaka? Meni je baš bio gušt napisati ovako detaljnu recenziju. :) Jeste li možda isprobale nešto od ovih proizvoda? :) Kako stojite s nepravilnostima?

*PR proizvodi

Broj komentara: 11

  1. Meni bi ova prva kremica odgovarala s obzirom da i ja imam kombinovanu kozu, mogla bih da je isprobam :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi kakva ti je ako je isprobas :) meni je pri kraju prva tubica, odlicno funkcionira na mojoj kozi <3

      Izbriši
  2. Aha kiseline iz njih će ti vrlo moguće pomoći s miteserima, a ako ne uspije preporučam ti Andalou Naturals Pumpkin Glycolic masku za lice ( nisam sigurna u točan naziv ). Uriage gotivim, pa bih se vrlo lako ovom kremom mogla počastiti kada mi,se lice zasiti trenutne rutine. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na savjetu. :) Trenutno ih držim pod kontrolom, nisu strašni pa je oke. :D Uriage stvarno ima odlične proizvode!:)

      Izbriši
  3. Želim, želim, želim oba proizvoda! Već su na popisu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kremica je super, sadrzi cak tri keratolitika:osim glokolne i lakticne, sadrzi i salicilnu kiselinu, koja osim sto je sa potiv-upalnim dejstvom, jeste i mocan keratolitik. Doduse, u kremi je u dnu liste, ali je u pastici ima vise, i zajedno sa cink-oksidok, koji isusuje dobitna su kominacija za resavanje akni. Buduci da ja vec odavno nemam takvih problema, hvala ti za info, moj sin ima uglavnom dobru kozu, ali na nosu ume posle treninga da bude "bura", pa bih mogla da mu uzmem ovaj kompletic

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerojatno zbog znoja, često se znaju začepiti pore. Baš me zanima hoće li i njemu pomoći. :D Meni je kremica otkriće. :D

      Izbriši
  5. Krema je odlična! Pun pogodak! :) :) :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene zanima zašto se cink oksid ne preporuča trudnicama?

    OdgovoriIzbriši
  7. Pomaze li Uriage za lice sklono cestom pojavom akni upaljene i bole? Koristi li itko?

    OdgovoriIzbriši