Pokreće Blogger.

Mali životni update i planovi za dalje


 Mirna s bloga Lipstick's Blade me podsjetila koliko dugo nisam pisala i koliko mi to zapravo nedostaje. Ne mogu obećati da ću od sada tipkati redovito, ali ću se potruditi da to bude što češće. Prošla su srećom vremena kad sam bila opterećena (ako se to može uopće tako reći) da moram pisati isključivo o kozmetici jer sam se isprofilirala kao beauty blogerica. Ne, pišem o onome čime se trenutno bavim i što me u tom trenutku ispunjava i veseli.



Pa evo, prošli post je bila crtica o veljači gdje sam vam nagovijestila da ću cijeli mjesec provesti na intenzivnom tečaju švedskog jezika (išla sam u ABC strane jezike). Mogu reći da sam preživjela i uspješno (sa čak 98%) položila A2 razinu!
Bilo je jako stresno svaki dan nakon prakse ići u grad, rješavati zadaću i onda četiri sata skoncentriran sjediti i upijati nešto potpuno novo. Ali, bilo mi je super i ponovila bih to. Imala sam super profesorice i jako dobru ekipu (bilo nas je samo troje na A2 i svi smo biomedicinskog usmjerenja) pa je nastava bila zabavna i nije bilo toliko teško izdržati do kraja. Definitivno nije za svakoga, ali ako vam idu jezici i iz nekog razloga što brže želite položiti ove osnovne razine - pokušajte.
Intenzitet je bio takav da smo 5 dana u tjednu (kroz četiri tjedna) imali po 4 školska sata nastave, a zadnji dan smo pisali ispit. U tih četiri tjedna (80 školskih sati) prošli smo cijelu A1 i A2 razinu, a sada nastavljam sama tako što rješavam zadatke iz radne koje nismo tamo riješili, gledam švedske filmove i serije i učim riječi. Prije ovog tečaja sam prošla jedan dio na duolingu (koji nije toliko loš za osnovno znanje, ali nedostaju mu gramatička pravila i rečenice i riječi koje se uče nisu baš upotrebljive u svakodnevnom životu) i bila na jednom vikend tečaju na filozofskom. Rekla bih da sam bila možda na A1.1 razini prije samoga početka. Plan mi je ovo ljeto nastaviti s tečajem u Švedskoj i tako spojiti ugodno s korisnim (bit će to aktivni odmor).

Još uvijek sam na stručnom osposobljavanju za ljekarnike i učim polako za stručni ispit, ali po pravilu - no pressure. Što god netko mislio, zaista se ne stresiram oko stvari poput ispita jer mi je zdravlje predrago za tako nešto. Ionako sam uvjerenja da ljudi bolje funkcioniraju kada su opušteni i puno su uspješniji u rješavanju zadataka.

Tu zapravo kreće i priča o tome da se planiram u ovom razdoblju ozbiljnije baviti društvenim mrežama i blogom. Sve se da uz dobar plan i disciplinu. Ali bez stresa. :) Počela sam s behind the scenes objavama na storyu gdje dijelim puno informacija o tome kako dolazi do suradnji, o autentičnosti, kupljenim followerima i sl. Napravit ću i skupni post o tome koji ćete tako uvijek imati na raspolaganju imate li kakve nedoumice.

Mislim da svakim danom sve više težim minimalističkom načinu života (što je vjerojatno i do toga što ne želim gomilati stvari u Hrvatskoj jer imam želju bar neko vrijeme provesti u inozemstvu). Ako vas zanima koje stvari sam potpuno prestala kupovati i na koji način se rješavam viška stvari (ne, ne koristim Marie Kondo metodu hehe), mogu vam i o tome pisati.

Eto, to je neki mali životni update, za sada.

Čime se vi bavite ovih dana?

M.

Broj komentara: 6

  1. Baš mi je drago da sam te otkrila u komentarima Mirninog posta :)
    Zanima me kako će ti biti u Švedskoj, i svakako želim post o minimalizmu jer se i ja nekako krećem u tome pravcu, počinju me opterećivati tolike količine stvari oko mene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro došla ovdje! :)
      Pisat ću svakako više o Švedskoj kako se stvari budu razvijale, a nadam se onda i o samom životu tamo. Minimalizam (ili bolje rečeno rješavanje nepotrebnih stvari) će biti tema jednog od idućih članaka, ja sam se preporodila otkad sam prestala kupovati i skupljati nepotrebne stvar. :)

      Izbriši
  2. Stvarno mi je drago ako sam te uspjela bar malo motivirati jer bilo bi mi žao da prestaneš. 😊
    Vidiš, tako sam i ja odlučila nedavno da ću zaista pisati o svemu što me zanima i nema mi smisla ograničavati se na jedno područje, premda je ono najzastupljenije. 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi, svakako! S blogom sam zadnje dvije godine baš u love-hate odnosu, ali ne bih mogla prestati pisati, ovdje sam počela prije 4 i pol godine, bilo bi mi previše žao.
      Ali da, bitno je razvijati se i pisati o onome što osobu u tom trenutku zanima, ne treba forsirati neku tematiku zato što netko kaže da je bolje biti u uskoj niši. Razumijemo se, kozmetika ostaje pri vrhu :D

      Izbriši
  3. Da, moze. Piši. Bit ce zanimljivo svakako 🙂

    OdgovoriIzbriši