Pokreće Blogger.

[GRUPNA RECENZIJA] Macadamia Professional Endless Summer linija za kosu


 Macadamia je za ovo ljeto pripremila Endless summer liniju s Pro Oil kompleksom koja je fokusirana na zaštitu i obnovu kose koja je pod utjecajem UV zračenja, morske soli, klora i ostalih faktora koji oštećuju i narušavaju kvalitetu naše kose.

Linija se sastoji od Sun&Surf šampona i regeneratora, Sun Shield Dry Oil veil suhog ulja za kosu i After Sun Leave-in Repair regeneratora za kosu koji se ne ispire te njihove popularne No Tangle četke u ljetnom izdanju plavo žute boje, kombinacija boja koja krasi cijelu liniju.

Endless Summer linija sadrži Pro Oil kompleks čiji su glavni sastojci ulje makadamije i arganovo ulje. Osim toga, cijela linija miriši prekrasno po kokosu, miris koji će vas zaista oboriti s nogu i samo mogu potvrditi pohvale koje Macadamia dobiva na račun mirisa svojih proizvoda.

Imala sam priliku isprobati 3 od 5 proizvoda pa vam danas donosim svoje prve dojmove.

1. After Sun Leave-in Repair regenerator
Sjećate se još regeneratora koji se ne ispiru? Moram priznati da ih dugo nisam vidjela na policama. Ja sam ih prije redovito koristila jer su jedan od načina kako lakše stilizirati kraću kosu. Pitate se zašto i kako? Vrlo jednostavno. S dugom kosom nikada nisam imala problema i nisam ju češljala mokru, već bih je osušila fenom i onda kratko prošla s četkom i bila je ready to go. Kraća kosa nažalost nije toliko jednostavna za održavanje i morate se potruditi kako da ona uvijek liči na nešto (lijepo).
Ovaj regenerator nanosim na ručnikom prosušenu kosu, na vrhove (2-3 puta špricnem u ruku i onda ravnomjerno raspodijelim po vrhovima kose) te je onda kratko pročešljam No Tangle četkom. Nakon toga ju (unatoč vrućinama) osušim fenom i ona izgleda lijepo te mi ne treba dodatno pegla, ili slično pomagalo za kosu.
Sam regenerator olakšava raščešljavanje i čini ju mekom i podatnom, a bez da ju oteža, ili zamasti. Kosa i dalje ostaje mekana, prozračna, ali njegovana.
After Sun Leave-in Repair sadrži osim Pro Oil kompleksa i ulje sjemenki suncokreta, kokosovo ulje te butyloctanol (čini kosu snažnom i štiti ju tijekom oblikovanja uređajima za oblikovanje kose). Ne sadrži alcohol denat, ali sadrži parfem i silikone za one koji ih možda izbjegavaju u proizvodima.
Cijena: 117 kuna za 125mL




Sastojci:
Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Cyclopentasiloxane, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil, Cocos nucifera (Coconut) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Phospholipids, Glycerin, Algae Extract, Silicone Quaternium-16, Quaternium-18, Propylene Glycol, Undeceth-11, Polysorbate-20, Dimethicone PEG-8 Meadowfoamate, Butyloctonol, Undeceth-5, Quaternium-95, Butylene Glycol, Isopropyl Alcohol, Lactic Acid, Acetic Acid, Sodium Hydroxide, Propanediol, Ethylhexylglycerin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Fragrance (Parfum), Hexyl Cinnamal, Linalool, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional;

2. Sun Shield Dry Oil Veil suho ulje za kosu
Ovo suho ulje je zaista suho jer se upija u trenu. Ipak, pripazite da ne pretjerate. Najbolje ga je špricati direktno iz ambalaže s udaljenosti od oko 15-20 cm na kosu (2 puta je meni dovoljno za moju kosu) i izbjegavati samo tjeme kako ga ne biste mastili.
Lijepo zaglađuje kosu, daje joj završni touch kod oblikovanja te divni sjaj i miris. Veliki plus je što ne masti dodatno kosu pa ju ne moram prati češće, nego inače.
Osim Pro Oil kompleksa sadrži i ulje avokada (njeguje, zaglađuje i daje sjaj kosi), UV filtere (štite boju od izbljeđivanja), ulje sjemenki i suncokreta i ono što prvi put vidim - ulje sjemenki baobaba.
Ovaj proizvod sadrži alcohol denat, a također parfem i silikone.
Meni nije isušio kosu unatoč alkoholu, ali ću vam napisati svakako kratki update na Facebooku nakon više mjeseci korištenja ukoliko dođe do ikakvih promjena.
Cijena: 117 kn za 125mL



Sastojci:
Ethanol, Cyclopentasiloxane, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Macadamia Integrifolia (Macadamia) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Seed Oil, T-Butyl Alcohol, Propanediol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Quaternium-95, BHT, Fragrance (Parfum), Butylene Glycol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Citronellol;

3. No Tangle četka za kosu
Ovu četku već dugo promatram na drugim blogovima, kod prijateljica i jednostavno posvuda po netu, a sada sam konačno imala priliku isprobati je.
Četka ima i dršku za razliku od sličnih plastičnih četki koje samo leže u ruci pa vam njeno korištenje neće biti neobično.
Ima kraće i duže čekinje pa odgovara i mojoj (gustoj) kosi. Na mokroj kosi funkcionira fantastično, prolazi kroz nju bez ikakvih problema i zapetljavanja, a moram napomenuti da se moja kosa izuzetno petlja pri vrhovima (gdje su još ostaci bojanja). Na suhoj kosi nije toliko fascinantna, ali je i dalje bolja od moje prosječne četke i gotovo da i ne čupa, a pogotovo ako ste je prije toga koristili na mokroj kosi. Kraća kosa mi ne daje izbora pa je uvijek moram pročešljati mokru (a ne volim to jer imam osjećaj da štetim kosu), no s ovom četkom se osjećam puno sigurnije jer ne čupa i ne zapinje pa je i sama šteta znatno manja.
Cijena: 98 kuna





Endless Summer linija dostupna je u Hairgroundu i odabranim ljekarnama i frizerskim salonima koji drže Macadamia proizvode.


Proizvodi iz Endless Summer linije su divna nadopuna mojoj ljetnoj kolekciji, iako ću ih sigurno nastaviti koristiti kada ljeto završi jer me ništa ne sprečava u tome. Tko ne bi volio usred jeseni osjetiti dašak mora tako što vam kosa miriši po finom kokosu? :)

*PR proizvodi

2 komentara

  1. Do sada sam isprobala ulje, masku i nekakvu kremu za kovrče iz njihove standardne postave, jedino mi se šampon nije svidio. Od ovih stvarčica me najviše zaintrigirao leave in regenerator, a i miris kokosa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Leave in regenerator je odlican, spasava me od moje ljenosti jer imam dugi bob, a neda mi se svaki put previse petljat oko frizure :)

      Izbriši