Pokreće Blogger.

[GRUPNA RECENZIJA] Uriage Bariesun linija za sunčanje


Ljeto sa SPFom najsigurnije je ljeto. Zaštita kože od UV zračenja bitna je tijekom cijele godine, no posebno je važna u ljetnim mjesecima kada je UV indeks izrazito visok.
Testirala sam za vas neke proizvode iz Uriage Bariesun linije za zaštitu od kože pa čitajte dalje ako vas zanimaju moji dojmovi.

1. Krema sa SPF 30
Ova krema za lice za zaštitu od sunca je hipoalergena, vodootporna i ne sadrži ulje, a namijenjena je osjetljivoj koži. Štiti i od UVA i od UVB zraka i sadrži kemijske filtere.
Testirala sam je po najvećim vrućinama kao podlogu za make up i moram priznati da se dosta dobro držala. Šminka na nju sjeda vrlo dobro, ali je najvažnije čekati da se skroz upije za što je potrebno ipak oko pola sata. Nije čak ni toliko sjajna koliko mi se činila na početku pa sam se na kraju dobro snašla s njom.
Neće matirati vašu kožu i masnoj koži će definitivno biti preteška pa bih je preporučila onima suhe i normalne kože, dok se na mješovitoj (a takva je i moja) ponaša relativno dobro.
Izazvala mi je manji broj prištića što je kod mene neizbježno kada su kreme sa SPFom u pitanju, a jedini način kako smanjiti njihovu učestalost je temeljito čišćenje lica čim dođete kući. Ja prvo koristim micelarnu (Uriage s plavim čepom), a potom lice operem još gelom za pranje lica.
Mješovitoj i masnoj koži bih preporučila da bace pogled na zelenu Uriage Hyseac liniju koja ima također proizvode s SPFom.
Cijena: Oko 115 kn za 50mL




2. Mineralna krema sa SPF 50+
Krema je hipoalergena, vodootporna, ne sadrži ulja i parfem, a namijenjena je osobama koje su sklone alergijskim reakcijama i onima osjetljive kože. Štiti od UVA i UVB zraka, a sadrži fizičke filtere.
Mineralne kreme se preporučuju trudnicama i djeci, budući da zadrže fizičke filtere što znači da se ne upijaju u kožu, već je štite stvarajući površinsku barijeru.
Zbog tog površinskog sloja ovakve kreme obično nisu dobre podloge za šminku.
Ova ostavlja bijeli tanki film na koži s ljubičastim odsjajem koji vas vizualno posvjetljuje.
Cijena: oko 125 kuna za 50mL



3. Losion sa SPF 50+
Losion je hipoalergen, vodootporan i ne sadrži ulja, a namijenjen je osjetljivoj koži. Štiti kožu od UVA i UVB zraka, a sadrži kemijske filtere.
Ovaj losion se vrlo lako nanosi na kožu i razmazuje, a upija se jako brzo. Koža nije posebno masna nakon njega kakva zna biti poslije određenih losiona i funkcionira u kombinaciji s raznim pekmezima i uljima koje uvijek trebate nanositi nakon što ste nanijeli zaštitu od sunca (i nakon što se upila).
Cijena: Oko 150 kn za 100mL



4. Balzam za poslije sunčanja
Ovaj balzam je hipoalergen i namijenjen njezi kože nakon sunčanja.
Iako mu je primarna svrha njega nakon sunčanja, ja ga koristim i onda kada nisam bila na suncu jer je jedini do sada koji ne iritira kožu nakon epilacije. Obično kada nakon epilacije nanesem neki losion, noge mi budu obasute crvenim točkicama koje se maknu tek drugi dan (ako i tad) što predstavlja dosta velik problem ljeti. Bez njege ne mogu, a bome ni bez glatkih nogu.
Ovaj losion je uspješno riješio moje muke jer ne izaziva te crvene točkice i mogu ga bezbrižno nanijeti nakon epilacije.
Ne sadrži alkohol koji sadrži većina after sun proizvoda zbog čega ih izbjegavam pa mu dajem ogroman plus.
Lako se razmazuje i vrlo brzo upija, ali na koži ostavlja sjajan trag koji mi ne smeta jer nije mastan i osjećam se pomalo kao J.Lo kada pogledam u svoje noge. :P
Cijena: Oko 140 kn za 150 mL




 Cijela Uriage Bariesun linija dostupna je u Formasani (Teslina 13, Zagreb) te u odabranim ljekarnama koje drže Uriage proizvode. Mislim da trenutno u Formasani traje akcija na Bariesun liniju pa pogledajte tamo, a i u ljekarnama se često znaju naći na sniženju pa možete proći dosta jeftinije.


Koristite li redovito proizvode sa SPFom i jeste li možda isprobali koji iz ove linije? Koji su vaši favoriti? Koji je vaš najdraži Uriage proizvod? :)

2 komentara

  1. Ove proizvode nisam koristila do sad. Za zastitu koristim eucerin vec 2 godine, koji mi se pokazao kao odlican izbor. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam koristila ove proizvode, a balzam poslije sunčanja čini se odličan. Mislim da upravo ide na wl :)

    OdgovoriIzbriši