Pokreće Blogger.

[SPA TIME] Kućna pedikura u 5 koraka


Ljeto je, vruće je i sve se više nose sandale. Kako bi vaša stopala zablistala u novim sandalama nije vam potreban kozmetički salon, već mrvicu vremena i pribor koji zasigurno imate kod kuće.

Dugo vremena sam izbjegavala otvorenu obuću jer je često neudobna, a stopala zahtijevaju pomnu pripremu kako bi smjela ugledati vanjski svijet.
No, ipak mi je prevruće pa radije potrošim pola sata svakih nekoliko dana kako bih mogla nositi nove sandale.
5 jednostavnih koraka je potrebno za njegovana stopala i estetsku (kućnu) pedikuru:

1. Odstranjivanje staroga laka
Prvi korak je uvijek skidanje starog, oštećenog laka s noktiju. Nije neka mudrost, ja koristim trenutno Essenceov Ultra odstranjivač laka bez acetona i neke random blazinice iz Konzuma.
Ovaj korak neki ljudi rade prije, a neki poslije kupke, no meni ovako najviše odgovara jer pomoću kupke odmah odstranim i neugodni miris odstranjivača laka za nokte.


2. Kupka
Kupka je moj najdraži korak jer me jako opušta i ne radim ju samo u svrhu pedikure, već i inače kada su mi noge otečene od hodanja.
Natočim mlake vode u posudu koju koristim u te svrhe i u nju dodajem Avon Planet Spa Caribbean Escape kupku sa česticama smrvljenih perlica.
Možete koristiti bilo kakvu kupku, ili tuširalicu prema izboru. Isto tako nije loše nekada dodati samo malo mlijeka u vodu koje divno omekša kožu, a možete dodati i kap eteričnog ulja za miris koji će vas opustiti (ili i za dezinfekciju).
Kada su mi noge jako otečene volim dodati malo soli što pomaže smanjenju oteklina.


3. Rašpanje i skraćivanje
Nakon što stopala dobro osušite ručnikom, pažljivo izrašpajte (ili ribajte) tvrdu kožu na vašim stopalima. Možete koristiti metalne rašpice za pete, ili kamen za struganje, ovisno što vam je potrebno, ili draže.
Ja koristim Pedilisse, metalnu rašpicu koja ima spremnik koji zadržava uklonjene mrtve kožne stanice kako bi cijeli postupak rašpanja bio što manje neuredan. Pedilisse lijepo leži u ruci pa je s njime vrlo lako raditi, a još nikada mi se nije dogodilo da sam odstranila previše zadebljale kože i time je oštetila. Nakon korištenja jednostavno skinete poklopac, isperete i dezinficirate rašpicu medicinskim alkoholom i spremna je za novu upotrebu.
Nokte na stopalima skraćujem grickalicom (ili noktaricom, znam da ima više naziva :D). Za nokte na nožnim prstima koristim nešto grublju rašpicu, nego onu za ruke. Uglavnom su to neke random rašpice, a trenutno je to crna strana Essence Studio Nails rašpice.


4. Lakiranje noktiju
Lak za nokte na stopalima zna se vrlo brzo oštetiti, pogotovo ako nekada nosite i zatvorenu obuću ljeti (ta sam! :D).
Taj problem sam riješila tako što većinom preko laka u boji nanesem sloj nadlaka sa šljokicama (svi znamo da je šljokice nemoguće skinuti i kada to upravo želite) poput ovog Essie A Cut Above (Catrice također ima velik izbor kvalitetnih lakova sa šljokicama), ili koristim lak hrapave teksture poput ovog Avon Liquid Sequin* laka (ili Avon Mineral Crush) koji također jako dugo traje na noktima.
Moram spomenuti i Aurine lakove za nokte koji čak i na nogama traju danima bez mrdanja i to u jednom sloju koji je dovoljan za odlično prekrivanje!
Kod lakiranja si pomažem ovakvim razdvajačima prstiju koji možete nabavite u većini drogerija po niskim cijenama, a možete se i poslužiti običnim WC/kuhinjskim papirom koji trebate samo oblikovati u male kuglice.


5. Njega
Za njegu stopala možete koristiti bilo kakvu gušću kremu koja vam je preteška za lice i tijelo i na taj način je i potrošiti, a ja sam nedavno kupila i ovu Balea Totes Meer kreme da isprobam i neku specijaliziranu za stopala.
Postoje i svakakve za posebne probleme, poput onih za otečena stopala, za zadebljalu kožu i slično. Scholl i Balea imaju veliki izbor pa bacite pogled kada ste u drogeriji.


I to je sve što se tiče moje kućne pedikure koju zaista može svatko obaviti u svoja 4 zida i tako uštedjeti i vrijeme i novac, a imati lijepa stopala.
Za kraj vam prilažem i fotku svojih papaka u novim sandalama (kupljene ovo ljeto u CCCu ako nekoga zanima).


Kako izgleda vaša kućna pedikura? Imate li i neke dodatne radnje, ili je možda još jednostavnija? Koji je vaš najdraži lak za nokte u te svrhe? :)

*PR proizvod

2 komentara

  1. Predivne sandale :-D Isto slicno kao i ti njegujem stopala kuci, ali imam velih problem zbog kojeg ne volim ljetnu obucu. Stopala mi se znoje i sva moja ljetna obuca mora imati puno kajisa :-/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da nam je svima to veliki problem. :/ Meni jedino pomaze nosenje kozne obuce, isplati se investirati :)

      Izbriši