Pokreće Blogger.

[TRAVEL DIARY] Posjet Aurinoj tvornici u Nišu


 Kada sam prije dvije godine odlučila otvoriti ovaj blog, nisam mogla ni sanjati gdje će me to neizvjesno putovanje odvesti. Classified Beauty prešao je međunarodnu granicu. Ne znam što bih rekla, osim da sam vama, svojim čitateljima, neizmjerno zahvalna što me pratite i na taj način meni, a i brendovima, dajete do znanja da solidno radim svoj posao.

 No, neću dalje duljiti, na tu temu će ići jedan zasebni post. Vratimo se mi na Auru.

Draga Sonja (Aurin PR) iznenadila me pozivom na razgled Aurine tvornice - u Nišu. Vjerujem da je znala da će me time posebno razveseliti jer studiram farmaciju i vrlo sam zainteresirana za kozmetičku industriju, a ovaj put mi je omogućio da i uživo vidim kako stvari zaista funkcioniraju i što će to jednoga dana možda biti dio moga posla.

Ekipa iz Aure, Kozma i mi blogerice krenuli smo na put u rano jutro, znajući da nas čeka devet dugih sati vožnje. Uz dobro društvo i puno kratkih stanki, ni to nije predstavljalo neki veći problem.
U Niš smo stigle navečer, smjestile se u New City Hotel, brzo se osvježile i krenule u kratki obilazak.
Moram priznati da se prije puta nisam puno informirala o niškim znamenitostima pa sam se ugodno iznenadila ugledavši prekrasnu tvrđavu (u kojoj smo našle i iskopine termi), ali i rijeku Nišavu.




Aura nas je pozvala na večeru u Staru Srbiju, restoran u samome centru grada. U više smo nego ugodnoj atmosferi kušale ukusnu hranu (i najfiniji ljuti ajvar ikada).
Pridružili su nam se tamburaši koji su nas zabavljali ostatak večeri, uz puno pjevanja, a i plesanja. :D
Lucija (Lux Lucis Beautyland) i ja smo bile partibrejkerice pa smo otišle mrvicu ranije sa zabave jer smo bile preumorne, a znale smo da nas čeka dug dan.



Drugo jutro smo se Matea (Click4Chic) i ja u ranu zoru uputile na jedan kratki, ali lijepi photosession i obavile svoju blogersku dužnost, napravile nekoliko fotki za instagram.
Zadnjih slobodnih sat vremena sam iskoristila za shopping pa sam tako kupila neke stvari koje su u Srbiji puno jeftinije, nego kod nas. Uskoro ću napraviti jedan new in post pa ćete vidjeti što sam si (nepotrebnog :D) još priuštila.



Nakon check outa, potrpali smo se u autobus i krenuli u tvornicu koja se nalazi nedaleko od centra. Moram primijetiti da je tamo sve nekako blizu što mi je baš fora, ljubitelj sam manjih (iako ni ovo nije mali) gradova. :)

Tvornica je uređena u nijansama crne, bijele i ružičaste koje su karakteristične za Auru. U sobi nas je dočekao veliki Aurin stalak na kojem su bile izložene i one stvari koje nam uskoro stižu u Hrvatsku (psst, palete sjenila :D).




Direktorica tvrtke nam je objasnila mnogo toga o funkcioniranju same tvrtke, njihovoj politici poslovanja i naglasila da im je najvažnija kvaliteta proizvoda jer je upravo ona ta koja će zadržati kupce i potaknuti ih da isprobaju i neke druge stvari iz asortimana.


Ekskluzivno nam je predstavljena i nova Aurina limitirana kolekcija - Geisha.
Svi znamo po čemu je izgled geishi karakterističan: porculanski ten, crni tuš i crvene usne. Aura je odlučila napraviti kolekciju inspiriranu modernom geishom, a koja sadrži gel linere, efektne umjetne trepavice, mauve i crvenkasti tekući mat ruž, dvije nijanse rumenila i meni najzanimljiviji proizvod - transparentni puder u kamenu, nastao po uzoru na Shine Killer.
Moram pohvaliti prekrasne ilustracije na ambalaži koje su ručno crtane i čiji nam je nastanak opisala sama dizajnerica.
Kolekcija će uskoro biti na policama, a o točnijem vremenu ćete sigurno još biti obaviješteni. :)




Tijekom obilaska pogona su nam direktorica proizvodnje i Marija, zadužena za sami razvoj nove kozmetike, objasnile sve korake koji su potrebni kako bi jedan ruž stigao u Hrvatsku.
Od same ideje, preko razvoja tijekom kojeg se isprobavaju različite formulacije i nijanse, izrade većih serija, pakiranja, skladištenja pa sve do postupaka koji su potrebni kako bi oni mogli plasirati proizvod na strano tržište.









 Vidjele smo i kako se izrađuju ruževi i zajedno s kemičarkom napravile nano ruževe koje smo kao uspomenu dobile na poklon.
Ne znam jeste li znale, ali glavni sastojci ruževa su zapravo različiti voskovi i ulja, od kojih svaki ima svoju funkciju (neki na primjer osiguravaju čvrstoću, neki mazivost, neki sjaj). U smjesu za izradu ruža ne idu boje, već čisti pigmenti koji i nakon miješanja zadržavaju svoju izvornu boju. Sa samo dva pigmenta (na primjer bijelim i crvenim) moguće je dobiti ogroman broj različitih nijansi ovisno o tome u kojem su omjeru prisutni u smjesi. Današnjim ženama (kao što sve dobro znamo) nije dovoljno da ruž lijepo izgleda, već i da njeguje pa Aura u svoje ruževe stavlja ricinusovo ulje.



Nakon kratke stanke, oprostili smo se od naših kolegica i suradnica iz Srbije i krenuli za Zagreb, noseći sa sobom prekrasne uspomene. Svakako se nadam da ovo nije naš zadnji susret i jedva čekam opet vidjeti sve te divne i uspješne žene!


Veliko hvala Auri i Kozmu  na ovako predivnom iskustvu! <3

 Kliknite ovdje ako želite sudjelovati u darivanju s Aurom. :)

Broj komentara: 5

  1. Divno! Jako mi je žao da nisam mogla biti sa vama.

    OdgovoriIzbriši
  2. Predobro! Baš sam uživala u ovom odličnom postu i još boljim fotkama :) Ja bi jednog dana htjela posjetiti tvornicu u kojoj se rade lakovi za nokte, baš me zanima kak izgleda cijeli taj proces :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Uživala u postu, drago ni je da ste se lepo provele u Nišu!
    Pozzz iz centralne Srbije!! '

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post, zavidim vam, gledala sam vlog kod Ivane Blazoti, zaista ste uzivale

    Maggie's Blog

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako lep post i lepe fotke, vidi se da si se trudila.

    OdgovoriIzbriši