Pokreće Blogger.

[CHIT CHAT] Ovogodišnja postignuća, promjene na blogu? Nezadovoljna sadržajem? Budite dio Classifed Beauty 2.0!


 Ne znam kako bih nazvala post, kako bih ga započela, niti u kojem će točno smjeru otići. Znam samo da želim porazgovarati s vama i podijeliti neke misli koje mi se u posljednje vrijeme motaju po glavi.

Za početak, htjela bih napraviti mali recap što se točno dogodilo zadnjih par mjeseci u pogledu bloga.
Sve je krenulo time da me draga Lucija iz Avona pozvala na press trip u Solaris, na 130.rođendan Avona i Sales leader konferenciju. Ne mogu vam ni opisati osjećaj koji me obuzeo nakon što sam poklopila slušalicu i shvatila da me moj blog, Classified Beauty, vodi na putovanje! I to ni manje, ni više, nego u prekrasni Šibenik.
Provela sam tri dana tamo, upoznala divne ljude, fotografirala dan i noć najljepše kadrove i puno toga naučila od svoje kolegice Martine (Dear Skin). Bila sam neizmjerno zahvalna (i dalje jesam) i iznenađena što sam baš ja pozvana i dugo vremena sam razmišljala zašto se baš to meni događa. Nakon dosta razmišljanja i razgovora, prihvatila sam činjenicu da se ljudima sviđa moj rad i da mi je netko (Lucija) pružio priliku da se više eksponiram javno i dobijem više prilika za napredovanje.


Nedugo nakon toga uslijedio je poziv na press trip u Niš koji je za mene značio nešto posebno, a to je posjet kozmetičkoj tvrtki. Većina vas zna da studiram farmaciju i da sam dosta zainteresirana za područje kozmetologije, a kako u Hrvatskoj nema tvrtke (koliko je meni poznato) koja proizvodi dekorativnu kozmetiku, ovo je bila jedinstvena prilika vidjeti kako izgleda jedan takav pogon i što se tamo točno radi. Iskoristila sam sve vrijeme kvalitetno i puno razgovarala sa srpskom kolegicom iz struke i naučila puno o samom poslu i načinu proizvodnje. Ovo je za mene bilo jedno ogromno i odlično iskustvo koje će mi puno značiti i kasnije u životu i na tome sam dragoj Sonji i cijelom Aurinom timu jako zahvalna.


Moram spomenuti i Uriageov event na kojem sam slušala predavanje Dr.Tonija Ionescoa, voditelja laboratorija u Uriageu i dermatologa koji u Francuskoj u klinici radni pretklinička i klinička istraživanja dermatokozmetike što je opet bilo ogromno iskustvo u profesionalnome smislu jer rijetko kada imate priliku pričati s inozemnim stručnjakom, a čini mi se i dalje nestvarno da je to prilika koju mi je pružio moj blog i draga Ana iz Uriagea.

Svi su me ti događaji jako motivirali i u profesionalnom (fakultetskom) i u blogerskom smislu.

Nakon press tripova više su me ljudi počeli zamjećivati i dobila sam ponudu biti gost mjeseca u Ljepoti i Zdravlju (aktualni broj) koju sam rado prihvatila. Osim toga, napisala sam i članak na Fashion.hr-u što je ujedno bio i moj prvi članak na nekome portalu.


Na svemu tome sam neizmjerno zahvalna svima koje sam već spomenula u tekstu, zbog kojih sam stekla nezamjenjiva iskustva i poznanstva.

No, putem sam shvatila i nešto drugo. Moj blog nije više mjesto na kojem stvaram kreativni, inovativni sadržaj, nego se pretvorio u niz recenzija. Nemojte me krivo shvatiti, recenzije su veliki dio ovog bloga, ali nije mi bila namjera da postanu i jedini. Prestala sam raditi nail art, lookove, inspirativne postove i tekstove u kojima zapravo komuniciram s vama, a zbog toga mi je jako žao jer ste vi ti koji ste ispaštali.
Nakon ovog naglog uspona, uslijedila je jedna stagnacija koja me zabrinula i zbog koje sam shvatila da nešto pothitno trebam promijeniti, ako želim više napredovati i ostvariti nove ciljeve koje sam si postavila. Moram se vratiti svojim korijenima.
Znam da je to vjerojatno neka prolazna faza tijekom koje preispitujem samu sebe zašto stojim na mjestu, zašto ne idem naprijed, ali neću stati dok ne nađem odgovor na to pitanje.

Vjerujem da su neki od vas primijetili da sam aktivirala svoj YouTube kanal na kojem svake nedjelje objavljujem novi video (beauty, fashion, lifestyle i svašta što mi padne na pamet) i to je jedna od promjena koju sam već uvela i koju ću, nadam se, nastaviti. No, za to mi je potreban vaš feedback jer od vas želim znati sviđaju li vam se moji videi, kakve želite gledati i općenito bih voljela kada bi se uključili u raspravu oko svega toga.


Na blogu se promjene neće dogoditi preko noći, ali mi je cilj osmisliti novi, zanimljiviji sadržaj koji bih i sama voljela čitati na drugim blogovima i zbog kojeg biste vi svraćali s osmijehom na blog.
Bit će mi velika inspiracija čitati vaše komentare i vaše mišljenje na moje razglabanje pa se bacite na pisanje, učinit ćete me jako sretnom svakom kritikom, svakim prijedlogom i svakom pohvalom. Što vas živcira na hrvatskim blogovima, zašto ih više ne čitate, što vam nedostaje?

Kako ovaj članak nije imao ni neki početak, neće imati ni neki kraj. Ostavit ću vama da ga dovršite svojim mislima u komentarima.

Hvala vam na svemu, na podršci koju mi pružate i na prilikama koje sam ostvarila zbog vas! <3

4 komentara

  1. Ovo mi je toliko divan i emotivan post da sam ga zaista pročitala od a do ž nekoliko puta. Sva divna iskustva koja si dobila samo su znak da je tvoj trud i rad primjećen i želim ti još mnogo takvih doživljaja. Želim ti puno uspjeha i da ostvariš sve što si zadala u svojim novim ciljevima :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim tvoj blog.
    Vrlo rado ga citam i pratim sto vjerojatno znas i sama po komentarima.
    Volim gledati i citati sto objavljujes. Mozda neke kozmeticke stvarcice nikad ne u kupiti ali volim citati o njima.
    Volim tvoj blog i postove jer su pregledni, uredni i pravopisno tocni a to mi dosta znaci. Nisi kupljena(prodana) blogerica. Ovaj tvoj blog bas ima tvoju dušu. Jednostavan a dobar.
    Nemoj prestati pisati.
    Ali ako trebas pauzu- u redu.
    Ali na fejsu nastavi svakodnevnu komunikaciju s nama. ":)
    Sto se tice videa- njih gledam kad mogu i kad uhvatim vremena. Nije cesto ali zasad ne mogu drukčije. Dok su mi djeca manja. Tako je kako je.
    Ali citam te redovito!

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Matea, planiram pročitati posto od jučer i sve budem budem i sad ulovih vremena... a kad ono, eto Lucije i Avona i putovanja.. i ja ostah PAF. Ovakvi postovi baš pokažu, ponovno i ponovno, kako je iza svog tog vašeg blogo-rada jedna velika LJUBAV <3 prema bloganju!Svaka nova mogućnost, svako putovanje, svaki novi 2.0 kojem se veselimo... samo je dio na putu učenja, svladavanje, otkrivanja, zar ne? I želim vjerovati da će svaki dobar i kvalitetan rad u kojem se vidi ljubav i profesionalnost, uvijek biti nagrađen.
    Zato samo idi dalje, ali budi s nama, jer volimo svaku tvoju novu riječ (i fotku), o da... i video ;) PUSA, Lucija

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja nekako mislim da bi ti mogla biti hrvatska Marlena ili hrvatska Aura, da pokreneš svoju kozmetičku tvrtku i novi brend u Hrvatskoj :D Nekak mislim da bi se sa svojom strukom tu odlično našla :D

    OdgovoriIzbriši