Pokreće Blogger.

[DISTILLERY] Recenzija - Shade The Day SPF 25 Day Cream, Sleep Potion Night Cream + Clean Break Cleanser


 Kao što sam u prethodnome postu spomenula, Avon je potaknut novim trendovima u industriji odlučio predstaviti liniju Distillery - veganske proizvode za njegu lica s pakiranjima prilagođenim zaštiti okoliša s pažljivo odabranim sastojcima. Bez alkohola, mirisa, umjetnih bojila, mineralnih i esencijalnih ulja i sintetičkih sastojaka.

Danas vam donosim prvi dio recenzija proizvoda iz ove linije koju testiram već mjesec dana.



Vanjsku ambalažu čini bijela kartonska kutijica s bakrenim detaljima koja je s unutarnje strane pobojana, a unutra se nalazi proizvod pakiran u stakleni prozirni lončić (težak i čvrst) s bakrenim poklopcem, uz uputu za korištenje proizvoda. Pakiranja su prilagođena zaštiti okoliša i imaju FSC certifikat.

1. Shade The Day SPF 25 dnevna krema


Ja sam jedna od onih koja je do sada SPF koristila samo ljeti (ili kada je baš jako sunce), iako znam da je preporuka koristiti ga svaki dan jer iako sunce ne osjetite, ono je i dalje tu sa svojim UV zrakama. Sada kada ulazim u 25. godinu života, krajnje je vrijeme da dodam i svakodnevni SPF u svoju rutinu.



Nisam znala što očekivati od ove kreme jer do sada nisam koristila dnevne kreme s mineralnim SPF-om, već isključivo kemijskim, a ljetne mineralne pamtim kao izuzetno masne i guste kreme.

Shade The Day dnevna krema je gušće teksture, ali na licu nije masna kao klasične kreme s mineralnim faktorima, nego čak ostavlja matirajući efekt na licu. Moram napomenuti da taj mat efekt ne dolazi od alkohola, obzirom da ga ova krema ne sadrži kao i ostatak Distillery linije (jedan veliki plus u mojim očima jer denaturirani alkohol isušuje moju kožu).


U katalogu stoji napomena da krema ostavlja bijeli trag na licu dok se ne upije i to mogu potvrditi, s tim da bih dodala da ostavlja lagani ljubičasti odsjaj (simulira efekt ljubičastih primera koji služe za blistavost kože). Kao podloga za make up mi se pokazala vrlo dobrom.

Što se tiče same njege, rekla bih da je za masnu kožu dovoljna samo ova krema, dok bih kod suhe i mješovite preporučila korištenje ulja uz kremu, naročito tijekom zimskih mjeseci. Nisam primijetila nove nepravilnosti od početka korištenja, no kod SPF-a je uvijek jako važno da navečer dobro očistite lice jer će vam u suprotnome začepiti pore.


Također bih dodala da je mineralni SPF ekološki prihvatljiviji od kemijskih filtra jer je siguran i za koralje te druge morske organizme.

Krema dolazi u količini od 30 mL, a dostupna je po cijeni od 179 kn.

2. Sleep Potion noćna krema

Ovom sam se proizvodu jako veselila jer imam jako dobra iskustva s Avonovim kremama gelaste teksture kakva je i ova.



Baš zbog svoje gelaste teksture, ova prozirna krema jako se lako razmazuje i nanosi, a uz to se dobro miješa s Distillery C shotom koji koristim uz nju (no o njemu ću u jednom od sljedećih postova).


Lijepo hidratizira kožu i jako se brzo upija pa bih kod suhe kože (i suhih dijelova mješovite kože) preporučila dodatan još jednog hranjivog proizvoda (ja u tu svrhu koristim Purify ulje na obrazima).

Sleep Potion sadrži glicerin iz 100% prirodnih izvora, vitamin B3, hijaluronsku kiselinu i ekstrakt lista agave što ga čini odličnim ovlaživačem.



Dolazi u količini od 30 mL, a dostupan je po cijeni od 179 kn.

3. Clean Break Cleanser


Ovo je prvi put da sam isprobavala odstranjivač šminke ove vrste (ako me pamćenje dobro služi), a radi se o balzamu koji se koristi na način da se uzme mala količina, otopi toplinom prstiju, namaže kružnim pokretom na suho lice i potom doda voda (na taj način se stvara lagana pjena na licu) te na kraju ispere toplom vodom.



Nisam ga koristila za skidanje maskare i šminke oko očiju budući da za to isključivo koristim dvofazni odstranjivač, ali sam ovim balzamom skidala tekuću podlogu, sve na njoj te pomadu na obrvama. Odstranjivanje šminke ovaj balzam obavlja odlično jer nisam primijetila tragove ostataka na ručniku.


Malo me plašila masna tekstura na licu kada ga nanesete, no dodatkom vode nastaje lagana pjenica koja više nije masna i lako se ispire.

Clean Break Cleanser sadrži 69% čistog, prešanog ulja sjemenki marelice pogodnog za sve tipove kože, kakaov maslac, maslac sjemenki manga i ekstrakt krastavca.


Ovakav tip cleansera pogodan je za one kojima micelarne i slični proizvodi previše isušuju kožu, a koje opet ne žele koristiti klasični uljni odstranjivač.

Clean Break Cleanser dolazi u količini od 50 mL i dostupan je po cijeni od 149 kn.

Korištenjem cijele linije nisam primijetila dodatne nepravilnosti, ali uvijek je važno dobro očistiti lice (ne samo navečer, već i ujutro). Mirisi cijele linije vrlo su blagi i gotovo neprimjetni.

Sve Distillery proizvode možete pronaći na posebnoj ponudi u Avon katalogu - ovdje.

Jeste li isprobali nešto iz nove Distillery linije? Koristite li svakodnevno SPF?

4 komentara

  1. Ovaj clean break cleanser mi se čini jako interesantnim, no ipak ću pričekati neku akciju u Avonu za njega..

    OdgovoriIzbriši
  2. Proizvodi su mi baš zanimljivi. Moram priznati da ni ja baš u zadnje vrijeme ne koristim SPF, ali ne boravim toliko vani u prirodi kao ljeti pa mislim da mi toliko nije ni potreban. Trebala bi kupiti neku dnevnu kremu koja već ima neki lagani u svom sastavu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas ti hvala na rezenziji..puno si pomogla kod odluke...😊

    OdgovoriIzbriši
  4. Koristim već cca mjesec dana Avonov c serum uz Distillery noćnu kremu i ulje za lice. Lice mi nikad nije bilo cisce i mekse!

    OdgovoriIzbriši