Pokreće Blogger.

[RECENZIJA] Lancôme Hypnose waterproof maskara


 Namjerno sam čekala ljeto kako bih isprobala ovu vodootpornu maskaru jer ih inače rijetko koristim. Podvrgla sam je različitim testovima, a rezultate ću vam prenijeti u daljnjem tekstu.

Lancôme Hypnose maskara jedna je od popularnih (ako ne i najpopularnija) maskara poznate francuske kozmetičke tvrtke. Običnu verziju nisam isprobala pa ju ne mogu usporediti s ovom.
Ovo je njena vodootporna inačica koja dolazi u identičnoj crnoj tubici, a razlikuje se samo plavim prstenom uz čep.
Četkica joj nije gumena, već od klasičnih dlačica. Uža je u sredini i širi se prema rubovima te nije prevelika pa se lako njome služiti. Nećete zamazati cijeli kapak što je poželjno kod vodootporne formule.


Želim naglasiti da vodootporne maskare nisu samo za kupanje i da to nije razlog zašto bih ih ja koristila. Vjerojatnost da ćete me na moru, ili na bazenima vidjeti s maskarom (ili bilo kakvom drugom šminkom) jednaka je nuli. Ja vodootpornu maskaru koristim kada mi je potrebno da mi šminka traje na mjestu cijeli dan, za posebne prigode i kada su vani temperature toliko visoke da mi se apsolutno svaka druga otopi i počne razmazivati po licu.
Prednost vodootporne formule je što će vaše prethodno uvijačem uvijene trepavice takvima držati cijelo vrijeme, za razliku od običnih maskara kod kojih taj efekt puno kraće traje.


Mogu potvrditi da i ova maskara drži trepavice uvijenima i da se ne razmazuje na visokim temperaturama (isprobano na vrućem zagrebačkom asfaltu). Izdržala je i kupanje u bazenu bez da se pomaknula s mjesta. Tek na kraju cijelog dana se mogu ispod očiju može primijetiti koja odlomljena mrvica maskare koju možete jednostavnu ukloniti prstima i ne razmazuje se.
Produžuje trepavice i daje im volumen, a da ih pritom ne sljepljuje što je problem koji sam imala s drugim vodootpornim maskarama. Nije teška na trepavicama i zapravo je toliko lagana da je ne osjetite tijekom dana pa tu i tamo u čuđenju provjeravam je li još uvijek tu (i je).


Formula ove maskare nije mokra, više vuče na suhu stranu zbog čega je efekt držanja trepavica uvijenim tako dug. Znam da neki ljudi preferiraju takvu formulu i čekaju obično mjesec dana nakon otvaranja nove do korištenja, no s ovom to nije potrebno.

Još jedna karakteristika vodootpornih maskara je da se teško skidaju i da ih (u pravilu) nećete moći ukloniti micelarnu otopinu. Ja za skidanje koristim dvofazni odstranjivač i bez problema je uklonim. Možete je ukloniti i uljem, ili nekim drugim odstranjivačem za vodootpornu šminku. Ne zaostaju ostaci maskare na trepavicama i nisam ih primijetila drugo jutro.


Ako ste inače ljubitelj luksuznih maskara i volite ulagati u njih, s ovom nećete pogriješiti.
Dolazi u količini od 6mL i dostupna je u našim parfumerijama, a cijena joj je 289kn (u Douglasu).

Jeste li isprobale neku od Lancome maskara? Koja vam je najdraža maskara? Koristite li drogerijske, ili high end maskare? :)

*PR proizvod

1 komentar

  1. Davno sam imala Lancôme Hypnose maskaru, ali ne vodootpornu verziju i također sam bila preoduševljena sa njom. Nažalost zbog visoke cijene nisam ju ponovno kupila. Trenutno koristim novu Avon Big & Style maskaru i moram priznati da mi se svidjelo što ju se može nanjeti više puta bez dodatnog sljepljivanja trepavica. naravno da su trepke sa svakim slojem deblje, ali jako lijepo izgleda.

    OdgovoriIzbriši